Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Εργασίες επισκευής 20 σχολείων του δήμου Θερμαϊκού από τον "Φιλόδημο"

Εργασίες επισκευής και συντήρησης προγραμματίζει ο Δήμος Θερμαϊκού σε είκοσι σχολικά συγκροτήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Θερμαϊκού, Επανομής και Ν. Μηχανιώνας, με το «πράσινο φως» να ανάβει το υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αριθμ. 39958 απόφασή του για ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, προβλέπει μια σειρά εργασιών βασισμένες στις ξεχωριστές ανάγκες κάθε χώρου. Αυτές περιλαμβάνουν διαμόρφωση διαβάσεων, κατασκευές ή ανακατασκευές ράμπας πρόσβασης ΑμΕΑ, καθώς και αναβάθμιση των αύλειων χώρων μέσω της εφαρμογής αθλητικών δαπέδων εξωτερικών χώρων, της αντικατάστασης των ακατάλληλων περιφράξεων και κιγκλιδωμάτων και της κατασκευής και τοποθέτησης ξύλινων κιοσκιών και στεγάστρων.
Τα σχολεία στα οποία θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι τα:
1ο Νηπιαγωγείο Περαίας, 3ο - 4ο Νηπιαγωγεία Περαίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Περαίας, Δημοτικό Σχολείο Αγ. Τριάδας, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ν. Επιβατών «Αρχιγένειο», 2ο Νηπιαγωγείο Επανομής, 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, Δημοτικό Σχολείο Μεσημερίου, Γυμνάσιο Επανομής, Λύκειο Επανομής, ΕΠΑΛ Επανομής, Νηπιαγωγείο Κερασιάς, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερασιάς, Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας και ΓΕΛ Ν. Μηχανιώνας.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 528.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με τη χρηματοδότηση του «Φιλόδημος II» να εξασφαλίζει το ποσό των 266.400,00 ευρώ, που αποτελεί και το ανώτατο όριο χρηματοδότησης του προγράμματος και το υπόλοιπο ποσό των 261.600,00 ευρώ να καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Από ιδίους πόρους, επίσης, θα καλυφθούν και οι παρεμβάσεις οι οποίες προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν και σε περιπτώσεις έχουν ξεκινήσει ήδη και στις υπόλοιπες 26 σχολικές μονάδες του Δήμου Θερμαϊκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.