Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Σοβαρή καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων κατά της αντιδημάρχου Οικονομικών δήμου Θερμαϊκού

Αποκάλεσε …. "νταβατζήδες" τον πρόεδρο και τη Γεν. Γραμματέα του ΣΕΔΘ
Δημόσια σοβαρή καταγγελία κατά της νεοτοποθετημένης αντιδημάρχου ΟΙκονομικών του δήμου Θερμαϊκού, Κατερίνας Χατζηχριστοφή, διατυπώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, καταγγέλοντάς την για ανάρμοστη και αλαζονική συμπεριφορά με απρεπείς εκφράσεις περί ... "νταβατζήδων" κατά του προέδρου και της Γενικής Γραμματέως του σωματείου.

Ο Σύλλογος κατηγορεί την αν τιδήμαρχο για ευθεία παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού, ενώ συνολικά καταγγέλει το δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και τη διοίκησή του για προσπάθεια παρέμβασης σε μέλη του Συλλόγου, με σκοπό να διασπάσουν τη συνοχή του σωματείου. Προειδοποιεί δε τη δημοτική αρχή ότι  οι  εργαζόμενοι του Δήμου δεν τρομοκρατούνται, ούτε υποκύπτουν σε εκβιασμούς και προσπάθειες εκφοβισμού και κυρίως δεν υποστέλλουν τη σημαία της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, της προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και της προστασίας των χρημάτων των ίδιων και των δημοτών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση-καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού έχει ως εξής:
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
την ασκούσα χρέη Δημάρχου, Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών Χατζηχριστοφή Αικατερίνη για την απρεπή, αγενή και προσβλητική συμπεριφορά της εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου και μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Πέτρου Πετρίδη.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018, ενώ ο Πρόεδρος συνομιλούσε με την Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου Ειρήνη Ζορμπά, για υπηρεσιακά θέματα, παρενέβη, αφού σηκώθηκε από το γραφείο της και ήρθε προς το μέρος που συνομιλούσαν τα μέλη του Δ.Σ. και απευθυνόμενη προς τον Πρόεδρο είπε χαρακτηριστικά: «….δεν χρειαζόμαστε νταβατζήδες στο Δήμο Θερμαϊκού». Ο Πρόεδρος επέστησε την προσοχή της Αντιδημάρχου για την αγοραία έκφρασή της και αφού της επεσήμανε ότι εκφραζόμενη με αυτό τον χυδαίο τρόπο προσβάλει πρωτίστως την ιδιότητά του, της ζήτησε να ανακαλέσει. Αντί αυτού, η Αντιδήμαρχος συνέχισε να παραδίδει μαθήματα με το πώς η ίδια θέλει να ασκεί τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος των εργαζομένων και με τι θέματα, κατά την ίδια, οφείλει να ασχολείται. Ο Πρόεδρος, διατηρώντας την ψυχραιμία του, της ανταπάντησε, βάζοντας τα πράγματα στα οποία αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος στην σωστή βάση και απεχώρησε.
Η ανάρμοστη συμπεριφορά της Αντιδημάρχου προς τον Πρόεδρο. ο οποίος εκλέχθηκε από το 86% των συναδέλφων του, προσβάλλει το σύνολο των εργαζομένων και αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν υπάρχει από την πλευρά της Διοίκησης διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους Δημότες.
Ενημερώνουμε την Αντιδήμαρχο ότι υποδείξεις για το πώς θα ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα τα μέλη του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος δεν δεχόμαστε.
Καταγγέλουμε ταυτόχρονα και όσα μέλη της Δημοτικής Αρχής προσπαθούν να παρεμβαίνουν σε μέλη του Συλλόγου, με σκοπό να διασπάσουν την συνοχή ενός Σωματείου το οποίο είναι πανελληνίως γνωστό για τους αγώνες του.
Επιφυλλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια, ενημερώνουμε την Δημοτική Αρχή ότι ούτε ο Πρόεδρος ούτε οι εργαζόμενοι του Δήμου, τρομοκρατούνται, υποκύπτουν σε εκβιασμούς και προσπάθειες εκφοβισμού και κυρίως δεν υποστέλλουν τη σημαία της υπεράσπισης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, της προστασίας των εργασιακών τους δικαιωμάτων καθώς και της προστασίας των χρημάτων των ίδιων και των δημοτών.
Δηλώνουμε ότι η πολιτική των αυταρχικών και αλαζονικών συμπεριφορών, της στοχευόμενης προσωπικής επίθεσης στον Πρόεδρο των εργαζομένων (κρούσμα επαναλαμβανόμενο) και της προσπάθειας εκφοβισμού, δεν θα περάσει.
Τέλος καλούμε τον Δήμαρχο Θερμαϊκού να λάβει θέση για το γεγονός.
Η διοίκηση του Συλλόγου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.