Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Τι θα διαφημίσει ο δήμος Θερμαϊκού στη ΔΕΘ;

Από πρόσφατο ρεπορτάζ της ΕΡΤ3: Ο δήμος Θερμαϊκού μοιράζει στακτοδοχεία
σε παραλίες πλημμυρισμένες από φύκια που θα καθαριστούν το ... χειμώνα
Με μόλις πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 8 Αυγούστου η τελευταία για το φετινό καλοκαίρι συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Μεταξύ των θεμάτων, ξεχωρίζει η πρόταση του δημάρχου κ. Μαυρομάτη για συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού με δικό του περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Από μία πρώτη ανάγνωση, η ιδέα δεν είναι άσχημη, και στο παρελθόν κατ΄επανάληψη η “Συμπολιτεία Θερμαϊκού” είχε επικρίνει τη δημοτική αρχή για την αδιαφορία της να συμμετάσχει σε κλαδικές τουριστικές εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, ώστε να διαφημιστεί το τουριστικό προϊόν που λέγεται “ακτές Θερμαϊκού”.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι το τι ακριβώς θα εκτίθεται σ΄αυτό το περίπτερο. Αν είναι μόνο να αναρτηθούν κάποιες φωτογραφίες με τις παραλίες της περιοχής (Ποταμός, Περαία, Νέοι Επιβάτες κλπ), αυτό θα μπορούσε να γίνει κάλιστα με τη διανομή κάποιου ενημερωτικού φυλλαδίου στους επισκέπτες της ΔΕΘ.
Όπως είναι ευρέως γνωστό η συμμετοχή κάποιου φορέα ή ιδιώτη που θέλει να διαφημίσει τις ομορφιές της περιοχής του, γίνεται πριν ακόμη την έναρξη της σχετικής περιόδου (καλοκαιρινές διακοπές, χειμερινός τουρισμός κλπ). Επομένως, τι νόημα έχει η συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού στο τέλος της τουριστικής περιόδου; Εκτός και αν η υπό τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη διοίκηση βλέπει τη ΔΕΘ σαν μια ευκαιρία προεκλογικής προβολής και μάλιστα με τα χρήματα των αγρίως φορολογούμενων δημοτών ποου πληρώνουν τα ακριβότερα δημοτικά τέλη σε όλη τη χώρα.
Φυσικά, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: Τι ακριβώς θα διαφημίσει η δημοτική αρχή του Θερμαϊκού στη ΔΕΘ; Τους ξεχειλισμένους κάδους των σκουπιδιών, τις γεμάτες φύκια παραλίες του δήμου, τις αγέλες των αδέσποτων που περιφέρονται ανάμεσα στους παραθεριστές και τους κατοίκους και τόσα άλλα άσχημα που συμβαίνουν στην περιοχή;
Και βέβαια, μόνο ως κακόγουστο ανέκδοτο, ακούγεται η επίκκληση του δημάρχου Θερμαϊκού ότι η συμμετοχή στη ΔΕΘ ...”θα βοηθήσει αποτελεσματικά στη μείωση των αέριων ρύπων” και στη .... “βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη”. !!

Τα θέματα
Αναλυτικά, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:.
ΘΕΜΑ 1ο: Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2018 του Δήμου Θερμαϊκού για την ένταξη εκτέλεσης νέων έργων και ενίσχυση υφιστάμενων.
Εισηγήτρια : Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Παρθένα Πασχαλίδου.

ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση της υπ’ αριθ. 355/2018 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί «Κατάρτισης σχεδίου 12ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού, οικονομικού έτους 2018».
Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αικατερίνη Χατζηχριστοφή.
ΘΕΜΑ 3ο: Συμμετοχή του Δήμου στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ενοικίαση περιπτέρου στον χώρο της ΔΕΘ- HELLEXPO.
Εισηγητής: δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

ΘΕΜΑ 4ο: Εισήγηση για την πρόσληψη προσωπικού κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών (μέχρι 2 μήνες) για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Εισηγητής : Γενικός Γραμματέας, Τριαντάφυλλος Τζιούμης.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση ή μη πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 παρ. 5 του Ν. 4412/2016.

Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Αικατερίνη Χατζηχριστοφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.