Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Νίκησαν οι κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας: Ακυρώθηκε η τελετή ονοματοδοσίας

"Ανέκρουσε πρίμνα" ο δήμαρχος Θερμαϊκού μπροστά στο πολιτικό κόστος
Έφεραν αποτέλεσμα οι αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας για την αυθαίρετη απόφαση του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη και του μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνου, να ονομάσουν "Πλατεία Μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου" την πλατεία μπροστά στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης. Στη  ματαίωση της σχετικής τελετής, προχώρησε η δημοτική αρχή.

Με ένα λιτό δελτίο τύπου που εκδόθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, η διοίκηση του  Δήμου Θερμαϊκού ανακοίνωσε ότι "τελετή της ονοματοδοσίας της πλατείας έναντι του Ι.Ν.Παναγίας Φανερωμένης, που ήταν προγραμματισμένη γιε τις 23 Αυγούστου 2018, δεν θα πραγματοποιηθεί".
Η απόφαση αυτή, για την ονοματοδοσία της πλατείας, που την ψήφισε σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και πρωτίστως οι παρατάξεις του δημάρχου αλλά και του Γ.Τσαμασλή, πλην της "Συμπολιτείας", είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας αλλά και τριγμούς στη δημοτική αρχή,  καθώς οι κάτοικοι που αντιδρούσαν στην ονοματοδοσία, είχαν κυκλοφορήσει φέϊγ-βολάν και συγκέντρωναν υπογραφές για να προσφύγουν στην αρμόδια Επιτροπή Ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής  απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν διευκρινίστηκε αν η η απόφαση του Δ.Σ. είχε αποσταλεί από το Δήμο Θερμαϊκού στην Επιτροπή Ονοματοθεσιών για έγκριση και επικύρωση, όπως απαιτείται.

Το ολιγόλογο Δελτίο Τύπου για την ακύρωση της τελετής ονοματοδοσίας.
Αυτή τη φορά δεν βλέπουμε να κάνει τις βαρύγδουπες δηλώσεις ο δήμαρχος
όπως γίνεται σε κάθε Δελτίο που για ψύλλου πήδημα εκδίδει η δημοτική αρχή

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η διοίκηση Μαυρομάτη αναγκάζεται να πάρει πίσω απόφαση που είχε εκπορευθεί από επιθυμία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου, όπως είχε συμβεί πριν ένα χρόνο περίπου με την ενέργεια παραχώρησης δωρεάν για 25 χρόνια, του δημοτικού πάρκου του κτήματος Καραγκιόζη, στον Πάλιουρα Επανομής, για τη δημιουργία εκεί κατασκήνωσης των κατηχητικών σχολείων τηςε Μητρόπολης. Γεγονός που τότε είχε προκαλέσει και πάλι τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Για περισσότερα διαβάστε:https://farosthermaikou.blogspot.com/2018/08/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.