Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Αυξάνονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτ, Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Σε 40 ανέρχονται τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, φέτος, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανέφερε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενημερώνοντας το σώμα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Δημήτρης Χατζηβρέττας. Με το θέμα αυτο θα ασχοληθεί στη συνεδρίασή του, την Τετάρτη ττο μεσημέρι και το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης ΔήμωνΚεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι ο αριθμός αυτός αφορά τα κρούσματα από την άνοιξη έως και την περασμένη Πέμπτη και τα περισσότερα εξ αυτών καταγράφηκαν στην Ημαθία και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
 «Τριάντα από αυτούς έχουν ήδη αποχωρήσει από το νοσοκομείο, ωστόσο είχαμε δύο θανάτους στην Ημαθία, ατόμων ηλικίας άνω των 70 ετών, τα οποία είχαν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό» είπε ο κ. Χατζηβρέττας. 
Ο αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε την επίδραση των βροχών στην έξαρση του φαινομένου του αυξημένου πληθυσμού των κουνουπιών. «Από τις  25 ως τις 28 Ιουνίου η βροχή που έπεσε ήταν 237 χιλιοστά  με την ετήσια βροχή να είναι στα 400 χιλιοστά, κατά μέσο όρο» είπε ο κ. Χατζηβρέττας και πρόσθεσε: «Μόνο στο διάστημα αυτό έπεσε πάνω από τη μισή βροχή όλου του έτους».
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι από την πλευρά της ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί απρόσκοπτα το τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, που ξεκίνησε το 2017, ενώ υπάρχει συντονισμός με τις όμορες περιφέρειες και τους δήμους για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων. Σημείωσε ότι από τις 14 Απριλίου έχει ξεκινήσει η εναέρια προνυμφοκτονία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην έναρξη του καλοκαιριού και η ακμαιοκτονία. 
Ο κ. Χατζηβρέττας σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η τέταρτη χώρα μετά την Ιταλία, Σερβία και Ουγγαρία σε πλυθυσμό κουνουπιών και ότι ο συγκεκριμένος ιός του Δυτικού Νείλου έχει σημανθεί και στις χώρες αυτές.

Και η ΠΕΔ-ΚΜ
Τακτική συνεδρίαση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 στις 13.00 μ.μ στα γραφεία της, επί της οδού 26ηςΟκτωβρίου 43.
Ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση είναι η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου στους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και η άμεση λήψη συμπληρωματικών δράσεων παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήδη εκτελείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.