Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Δημιουργείται επιτέλους βρεφονηπιακός σταθμός στο δήμο Θερμαϊκού

Έφεραν αποτέλεσμα οι συνεχείς πιέσεις της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού"
Καρποφορούν επιτέλους οι πιέσεις της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" για τη δημιουργία στην περιοχή του Θερμαϊκού βρεφονηπιακού σταθμού για βρέφη ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 χρονών, καθώς ο δήμος Θερμαϊκού είναι μέχρι σήμερα ο μόνος από τους Δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχει παντελής έλλειψη χώρων φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων.

Το θέμα έθιξαν για πολλοστή φορά κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας", επισημαίνοντας ότι είναι απαράδεκτο να λείπουν από το Δήμο Θερμαϊκού παρόμοιοι σταθμοί που θα φιλοξενούσαν τα βρέφη και τα προνήπια, αλλά και τους εργαζόμενους γονείς θα απάλλασσαν από ένα μεγάλο καθημερινό πονοκέφαλο για το που θα αφήσουν τα παιδιά τους.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Χάκης, ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Θερμαϊκού, έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου με άλλες 14.000 ευρώ που θα διαθέσει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ, να προχωρήσει στη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού στο "Δημαράκειο" της Νέας Μηχανιώνας. Αρχικά θα φιλοξενηθούν εκεί 12 βρέφη, με στόχο να αυξηθεί σύντομα ο αριθμός τους. Με βάση και τους όρους διάθεσης της χρηματοδότησης από το ΥΠΕΣ, ο βρεφονηπιακός σταθμός θα λειτουργήσει υποχρεωτικά ως το τέλος αυτού του έτους.

Τι γίνεται στους άλλους Δήμους
Όπως προαναφέραμε,  ο δήμος Θερμαϊκού είναι ο μόνος της Ανατ. Θεσσαλονίκης και ίσως ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος που δεν διαθέτει σήμερα ούτε έναν βρεφονηπιακό σταθμό για τη φιλοξενία βρεφών ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών . Αντιθέτως:
-Ο δήμος Θεσσαλονίκης λειτουργεί δέκα έξι βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς εκ των οποίων οκτώ βρεφικοί και άλλοι οκτώ παιδικοί σταθμοί
- Ο γειτονικός δήμος Θέρμης διαθέτει πέντε βρεφικούς και δύο παιδικούς σταθμούς.
- Ο δήμος Καλαμαριάς έχει στη διάθεση των δημοτών του δέκα βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς.
- Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη λειτουργεί έξι βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για παιδιά ηλικίας από 12 μηνών έως 4,5 ετών.

Στο δήμο Θέρμης
Ειδικότερα, στο Δήμο Θέρμης λειτουργούν πέντε Βρεφονηπιακοί και δύο Παιδικοί Σταθμοί. Οι ώρες λειτουργίας τους είναι από τις 07:00 έως τις 16:00, Δευτέρα έως Παρασκευή από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου κάθε χρόνο.
Οι χώροι διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό, ενώ παρέχεται στα παιδιά η καλύτερη δυνατή στήριξη και αγωγή για τη μετάβασή τους από το οικογενειακό περιβάλλον στο σχολείο. Το ημερήσιο πρόγραμμα των σταθμών είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών, όμως τηρούνται ορισμένα βασικά χρονικά σημεία, όπως είναι οι ώρες προσέλευσης και αναχώρησης των παιδιών, οι ώρες φαγητού, διαλλείματος και ανάπαυσης.
Οι Παιδικοί Σταθμοί “Ελαφάκια” και “Μελισσόπουλα” του δήμου Θέρμης προσφέρουν μεταφορά των παιδιών με σχολικό λεωφορείο. Οι περιοχές που εξυπηρετεί το σχολικό του Π.Σ. “Ελαφάκια” είναι Ν. Ρύσιο, Ταγαράδες, Αγ. Παρασκευή. Το σχολικό του Π.Σ. “Μελισσόπουλα” εξυπηρετεί τη Θέρμη, την περιοχή Σέδες, Ν. Ραιδεστό και Τριάδι.


Οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Θερμαϊκού
Στο δήμο Θερμαϊκού λειτουργούν σήμερα τέσσερις παιδικοί σταθμοί που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 2,5 έως ετών (προνήπια). Οι ώρες λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών είναι 7.00πμ – 4.00 μμ από Δευτέρα έως Παρασκευή.  Αναλυτικά:
-Παιδικός Σταθμός "Παιδική Φωλιά", οδός Δημοκρατίας 102, στην Περαία, τηλέφωνο 23920- 22255
-Παιδικός Σταθμός "Τα Θαλασσοπούλια", στην οδό Δημοκρατίας 149, στην Περαία, τηλέφωνο 23920-26817
- Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Επανομής, οδός Αγίας Κυριακής 10, Επανομή, τηλέφωνο 23920-42888
- "Δημαράκειος" Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, οδός Μακεδονίας 22, Νέα Μηχανιώνα, , τηλ. 23920-357874. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.