Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ο δρόμος στον Πάλιουρα και το προεκλογικό ....."θαύμα"

Θαύμα-θαύμα. Επιτέλους, χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια από τις πλημμύρες που είχαν πλήξει το δήμο Θερμαϊκού στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016, για να δεήσει η διοίκηση Μαυρομάτη και να ρίξει λίγη άσφαλτο στο κατεστραμμένο τμήμα του δρόμου, στον Πάλιουρα Επανομής. Συνέβαλαν σ΄ αυτό, οι απανωτές καταγγελίες της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" στο δημοτικό συμβούλιο, οι συνεχείς αναρτήσεις του "Φάρου του Θερμαϊκού" αλλά και η απειλή του ΟΑΣΘ ότι θα διακόψει την κυκλοφορία των λεωφορειακών του γραμμών που περνούν από εκείνο το άθλιο σημείο του δρόμου.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα έγραψε, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Επανομίτης Λυκειάρχης κ. Χρήστος Γεροβασιλείου, από τον οποίο δανειζόμαστε και τη φωτογραφία που ανάρτησε:
"Η Παναγια η Μηχανιωτισσα εκανε το θαυμα της.....παραμονες της γιορτης της ( στις 21/8/18) και μετα απο 2 σχεδον χρονια, απο την γνωστη θεομηνια, εριξαν λιγη ασφαλτο ( λιγο παραπανω απο 150 μετρα στο ενα ρευμα του δρομου) στον Παλιουρα οπου ειχε καταστραφει ο δρομος ...Αν δεν ειναι θαυμα.....ή προεκλκογικη ενεργεια!!!!!!.....τοτε ειναι το εργο της περιφερειας οπως δικαιολογουσαν την μη παρεμβαση τους μεχρι σημερα!!!!!!!!! ".

Δεν είχαμε κουραστεί εδώ και δύο χρόνια να επισημαίνουμε ότι ο δρόμος στον Πάλιουρα, που συνδέει παραθαλάσσια την Επανομή με τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά και εξυπηρετεί τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες παραθεριστές και επισκέπτες, παρέμενε σε απελπιστική κατάσταση, αποτελώντας ίσως έναν από τους πιό άθλιους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα που διέρχονται από εκεί, πάθαιναν σημαντικές ζημιές, οι οδηγοί τους βρίσκονταν σε μόνιμο κίνδυνο ενός τροχαίου ατυχήματος, ενώ διαμαρτύρονταν συνεχώς και έντονα για τις συνεχείς φθορές και τις βλάβες που υφίσταντο τα οχήματά τους. Ενώ και ο ΟΑΣΘ, καθώς από το σημείο εκείνο διέρχονται και τα λεωφορεία των  69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), είχε απειλήσει κατ΄επανάληψη ότι θα αναγκασθεί να σταματήσει τη δρομολόγησή τους.
Επιτέλους, και προφανώς για προεκλογικούς λόγους, η διοίκηση Μαυρομάτη με ...μικρή καθυστέρηση μόλις δύο χρόνων, αποφάσισε να ρίξει λίγη άσφαλτο στο σημείο εκείνο, άσφαλτο που ίσως περίσσεψε από άλλους δρόμους....
Για το θέμα αυτό, διαβάστε
http://farosthermaikou.blogspot.com/2018/08/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.