Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Οργή κατοίκων προκαλεί η παράνομη χωματερή της Περαίας !

Οργή των κατοίκων της Περαίας, καθώς συνεχίζεται η ρίψη ογκωδών αντικειμένων και κυρίως κλαδιών και ξερών χόρτων στην παράνομη χωματερή η οποία δημιουργήθηκε στην Περαία, στην περιοχή δίπλα στο Κέντρο Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ) και κοντά στο Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ). Παρά δε τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα αντιμετωπίζονταν το θέμα, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκαν αυτά, αλλά αυξάνουν και πληθαίνουν!

Μόλις πριν μία εβδομάδα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού Θ.Μπίρος, δήλωνε σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Voria.gr ότι άμεσα θα καθαρίζονταν η παράνομη χωματερή από τα κλαδιά δέντρων και τα ξερόχορτα από διάφορες αποψιλώσεις που συσσωρεύονται στο συγκεκριμένο σημείο , δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Όπως όμως καταγγέλει η κάτοικος κ. Μαρουτσέλα Βασιλειάδου, αναρτώντας στο Facebook και σχετικές σημερινές φωτογραφίες που τράβηξε, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού "όχι μόνο δεν προέβη σε καμια ενέργγεια, αλλά τα απορρίμματα πολλαπλασιάστηκαν" !! 
Τον συγκεκριμένιο χώρο, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την παραλία της Περαίας και  κοντά στον οικισμό των Ρομά, τον χρησιμοποιεί ο δήμος Θερμαϊκού αυθαίρετα για την εναπόθεση κλαδιών τα οποία προορίζει για ανακύκλωση με τη χρήση σπαστήρα, ώστε να τα μετατρέψει σε πριονίδι. Ωστόσο, μαζί με τα κλαδιά, πετιούνται, άγνωστο από ποιούς,  συχνά μπάζα και σκουπίδια, δημιουργώντας μία άτυπη χωματερή μέσα στη χορτολιβαδική έκταση, η οποία κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή, σε συνδυασμό και με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, να τυλιχθεί στις φλόγες.
Τον περασμένο Ιούνιο, όταν η Voria.gr είχε αναδείξει και πάλι το θέμα, με σχετικό ρεπορτάζ, τότε, ο κ. Μπίρος είχε αναφέρει ότι επρόκειτο να παρέμβει η Πυροσβεστική και να πραγματοποιήσει ελεγχόμενη καύση στα κλαδιά που δεν διαχωρίζονται από τα απορρίμματα, ώστε να καθαριστεί ο χώρος. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Ενώ την προηγούμενη Τρίτη 7 Αυγούστου, ο ίδιος δεσμεύονταν πως την επόμενη ημέρα, επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο εκείνο συνεργείο του δήμου, που θα έκανε τη διαλογή ανάμεσα στα απορρίμματα / μπάζα και τα κλαδιά και στη συνέχεια, αφού απομακρύνονταν τα μπάζα, τα κλαδιά θα μετατρέπονταν σε πριονίδι ώστε τελικώς να καθαριστεί η περιοχή. Χωρίς φυσικά να υλοποιηθεί τίποτα από αυτά. 
Σύμφωνα με τον κ. Μπίρο, ο δήμος δεν θα συνεχίσει πλέον να αφήνει τα κλαδιά εκεί. Και ότι επιτέλους αυτά θα μεταφέρονται στον αδειοδοτημένο και περιφραγμένο χώρο, που βρίσκεται κοντά στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στη Νέα Μηχανιώνα, ώστε να γίνεται η ανακύκλωσή τους.  Κι όμως κανείς δεν γνωρίζει πότε θα γίνει αυτό, ώστε να καθαρίσει η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.