Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Όταν έργα ακούμε και έργα δεν βλέπουμε...

Πριν από δύο ακριβώς μήνες, στις 14 Δεκεμβρίου 2016, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου, ανακοίνωσε ότι «ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας, της ιχθυόσκαλας και του ΠΙΚΠΑ του Δήμου Θερμαϊκού καθώς και στο Αγνάντι Επανομής που υπέστησαν τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού».

Η δήλωση αυτή, έγινε από την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου, σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.
Πέρασαν έκτοτε δύο μήνες και τα περίφημα «έργα», όχι μόνο δεν τα βλέπουμε, αλλά δεν τα ακούμε κιόλας. Και το ερώτημα φυσικά που προκύπτει είναι: Πόσος καιρός θα απαιτηθεί ακόμη, πόσοι μήνες θα χρειαστεί να περάσουν, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση από τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, σε περιοχές.
Όσον αφορά το ΠΙΚΠΑ, έχουμε καταμπερδευτεί, καθώς ενώ η αντιπεριφερειάρχης το παρουσιάζει ως έργο της Περιφέρειας, την πατρότητα του έργου αποκατάστασης που άρχισε ήδη - καθώς είχε αποφασιστεί να γίνει πριν τις πλημμύρες, προκειμένου να παραχωρηθεί σε ιδιώτη – διεκδικεί και ο δήμος Θερμαϊκού.

Να υπενθυμίσουμε ότι σ’ εκείνες τις δηλώσεις της η κα. Πατουλίδου είχε επιπλέον δηλώσει σχετικά με το δήμο Θερμαϊκού: «Επίσης, έργα αποκατάστασης έγιναν στις παραλίες και σε συνεργασία και με τις δασικές υπηρεσίες γίνεται υλοτόμηση των δέντρων που έχουν πέσει ή έχουν σπάσει για να αποκατασταθούν οι πλαγιές. Επιπλέον η αγροτική οδοποιία σχεδόν έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα αυτή που εξυπηρετεί οικιστικές ανάγκες. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις η αντιπεριφέρεια περιμένει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού τις προτεραιότητες που θα τεθούν για την αποκατάσταση των δημοτικών δρόμων». Και όντως, έγινε η υλοτόμηση. Όσον αφορά όμως όλα τα άλλα, μάλλον αναφέρεται σε… «μαγική εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.