Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Χρηματοδότηση μελετών από την ΕΥΑΘ για το ρέμα της Κερασιάς

Ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Ι.Κρεστενίτης χρηματοδοτεί μελέτες για το ρέμα Κερασιάς
Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης με την Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης για τη χρηματοδότηση μελετών προς συνολική διευθέτηση του ρέματος της Κερασιάς. Το ύψος των μελετών είναι συνολικά 186.000 και θα καταβληθούν αποκλειστικά από την ΕΥΑΘ.

Κατά την πλημμύρα της 6ης Σεπτεμβρίου 2016, το ρέμα αυτό, παρουσίασε έντονα προβλήματα. Αποτέλεσμα  ήταν η εισροή στο αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων Ν. Μηχανιώνας της ΕΥΑΘ Α.Ε., μεγάλων ποσοτήτων ομβρίων και λάσπης και η διακοπή λειτουργίας του, λόγω ολικής καταστροφής των ηλεκτρικών πινάκων του καθώς και την αποκάλυψη των καταθλιπτικών αγωγών, χωρίς ευτυχώς να επέλθουν βλάβες σε αυτόν.
Με την μελέτη αυτή, θα ληφθούν όλα τα χαρακτηριστικά και τα δεδομένα του ρέματος στο σύνολο τους και θα γίνει ο σχεδιασμός νέων έργων διευθέτησης και προστασίας της περιοχής μελέτης. Βασικό πρόβλημα της περιοχής μελέτης αποτελεί η ανεπάρκεια κατά την πλημμύρα και η διερεύνηση εναλλακτικών λύσεων συμπλήρωσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για περιόδους έντονων βροχοπτώσεων. 
Πιο συγκεκριμένα, στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται η σύνταξη των εξής μελετών:
·         1. Τοπογραφική αποτύπωση του ρέματος σε όλο το μήκος που μελετάται (3.100 μ.) για την υποστήριξη όλων των μελετών των έργων που θα προβλεφθούν (υδραυλικές, μελέτες τεχνικών έργων κλπ).
·         2. Υδραυλική προμελέτη διευθέτησης,
·         3. Μελέτη Οριοθέτησης,
·         4. Οριστική στατική μελέτη,
·         5. Γεωλογική μελέτη,
·         6. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων,
·         7. Μελέτη προστασίας του παραλιακού αντλιοστασίου Μηχανιώνας της ΕΥΑΘ Α.Ε., από επιφανειακή εισροή υδάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.