Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Τριτοκοσμικές εικόνες στον ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας

Απίστευτες εικόνες, κατέγραψε στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, η ιστοσελίδα GreenAgenda, σε ρεπορτάζ του Νίκου Αβουκάτου, παρουσιάζοντας τριτοκοσμικές σκηνές, με διασκορπισμένα απορρίμματα παντού, γεγονός που απαγορεύουν οι προβλεπόμενοι κανόνες λειτουργίας.

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει σήμερα η Greenagenda.gr, τα οχήματα που πηγαίνουν στον ΣΜΑ, αδειάζουν τα σκουπίδια και, μάλιστα, «βουτούν» μέσα στα διασταλάζοντα νερά, ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία που αναδύεται στην ευρύτερη περιοχή.
Η κατάσταση είναι τραγικά ανεξέλεγκτη αφού κάποιοι, εκ των πραγμάτων, δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αφού δεν αδειάζουν τα απορρίμματα μέσα στον τράκτορα, όπως φυσικά πρέπει να γίνεται, με αποτέλεσμα, λόγω... αστοχίας, αυτά να πέφτουν εκτός και να σχηματίζονται σωροί!
Βασικότερο πρόβλημα όλων, βέβαια, είναι αυτό της υγιεινής, αφού οι άνθρωποι που εργάζονται στον Σταθμό αναγκάζονται να δουλεύουν μέσα σε έναν απολύτως βρόμικο χώρο, ο οποίος θα έπρεπε να αστράφτει. Οι εργαζόμενοι απέφυγαν να μιλήσουν, αρκούμενοι στο να τονίσουν τη δυσφορία τους με τις εκφράσεις και τη γλώσσα του... σώματος.
Την ίδια στιγμή, σε απόσταση αναπνοής από τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ, υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Μιλώντας στη Greenagenda.gr, o αρμόδιος αντιδήμαρος του δήμου Θερμαϊκού, Φώτης Τζάκης, παραδέχθηκε το πρόβλημα, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο χώρος θα καθαρίσει άμεσα και σύντομα θα κλείσει.
«Από την 1η Μαρτίου όλα τα σκουπίδια της ανατολικής Θεσσαλονίκης θα μεταφέρονται στον ΣΜΑ του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετά θα πηγαίνουν στη Μαυροράχη. Η κατάσταση είναι άσχημη και επιδεινώθηκε λόγω της θεομηνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο για αυτό και πέρα από τα σκουπίδια υπάρχουν και μπάζα από τις καταστροφικές πλημμύρες», είπε ο κ. Τζάκης.
Στον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποίησε αυτοψία τον περασμένο Αύγουστο και η Υγειονομική Υπηρεσία, το πόρισμα της οποίας, μάλιστα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του ΣΜΑ υπάρχει ενημερωτική πινακίδα που αναφέρει ότι παλαιότερα είχε γίνει αποκατάσταση του χώρου επειδή ήταν ΧΑΔΑ από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και ο προϋπολογισμός του έργου ήταν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ!

Λίγα, μόλις, χρόνια μετά, τα πάντα θάφτηκαν μέσα στα σκουπίδια. Μαζί, βεβαίως, με τη δενδροφύτευση που είχε αποπειραθεί να γίνει πριν λίγα χρόνια για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.