Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η «Συμπολιτεία» για την κατάργηση των Α.Τ. Επανομής και Μηχανιώνας

Τα αστυνομικά τμήματα της Επανομής (στη φωτογραφία) και Μηχανιώνας θα κλείσουν σύντομα
Σε έγγραφό της προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υπενθυμίζει ότι από τον περασμένο Αύγουστο είχε αποστείλει αίτημα εγγράφως προς τη δημοτική αρχή, καλώντας την να αντιδράσει δυναμικά στη σχεδιαζόμενη τότε κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων της Επανομής και των Νέων Επιβατών, καθώς μία τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στη σωστή αστυνόμευση του Δήμου.

Η «Συμπολιτεία» ζητάει από τη διοίκηση του κ.Μαυρομάτη, να μην αποδεχτεί μοιρολατρικά αυτή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να αντιδράσει δυναμικά. Καθώς η συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής μας σε ένα και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων στο Α.Τ. Ν.Επιβατών, θα μειώσει και άλλο την υποβαθμισμένη ήδη παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που υπογράφεται από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

Π Ρ Ο Σ
Τον δήμαρχο Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη
Περαία 20 Φεβρουαρίου 2017
Κύριε δήμαρχε,
Ακόμη από τον περασμένο Αύγουστο, όπως προκύπτει και από το αίτημα που εγγράφως σας είχαμε αποστείλει στις 23-8-2016, προειδοποιούσαμε για την επικείμενη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Επανομής και Νέας Μηχανιώνας  και σας ζητούσαμε την άμεση και δυναμική αντίδραση της δημοτικής αρχής για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης των τριών Α.Τ. του δήμου Θερμαϊκού σε μόνο ένα. Όπως το είχαμε προβλέψει, τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο χάρτη της Ελληνικής Αστυνομίας στον οποίο προβλέπονται, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, το «λουκέτο» στα αστυνομικά τμήματα της Ν.Μηχανιώνας και της Επανομής και η εφεξής λειτουργία μόνο του Α.Τ. στους Νέους Επιβάτες για όλο τον δήμο Θερμαϊκού.
Όπως με έμφαση τονίζαμε στην επιστολή μας εκείνη:
«Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιδράσει άμεσα για την αποτροπή της σχεδιαζόμενης ενοποίησης, καθώς εάν αυτή εφαρμοστεί τελικά, θεωρούμε ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σωστής αστυνόμευσης του δήμου Θερμαϊκού, λόγω της μεγάλης του έκτασης ( 131,36 τ.χλμ.), αλλά και του γεγονότος ότι το μισό σχεδόν χρόνο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, ο πληθυσμός του υπερδιπλασιάζεται».
Και όντως. Σε μία εποχή όπου υπάρχουν σχεδόν καθημερινά φαινόμενα κλοπών και διαρρήξεων, ακόμη και με εισβολές στα δημοτικά κτήρια και στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ οι παραβατικές συμπεριφορές βρίσκονται σε όξυνση, είναι ανεπίτρεπτο να εξετάζεται το ενδεχόμενο κατάργησης αστυνομικών τμημάτων και άρα, μείωσης της παρεχόμενης προστασίας στους συνδημότες μας. Γεγονός που θα πλήξει καίρια το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας των συμπολιτών μας.
Όπως κατ’ επανάληψη υπογραμμίσαμε τόσο εντός, όσο και εκτός του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική μας παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ενδεχομένως δεν θα ήταν αντίθετη σε μία αναδιοργάνωση της παρεχόμενης αστυνομικής προστασίας προς τους πολίτες, όμως υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν περισσότεροι αστυνομικοί ώστε να καλύπτουν όλο το Δήμο αλλά κυρίως, θα χορηγούνταν η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με περισσότερα περιπολικά, αστυνομικά οχήματα, ασυρμάτους, καθώς και συστήματα ελέγχου,  προστασίας και φυσικής ασφάλειας.
Δυστυχώς, δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, με συνέπεια να φτάνουμε σήμερα στην τελεσίδικη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων της Επανομής και των Νέων Επιβατών.
Ζητάμε από τη διοίκησή σας, κ.Μαυρομάτη, να μην αποδεχτεί μοιρολατρικά αυτή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να αντιδράσει δυναμικά. Καθώς η συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων της περιοχής μας σε ένα, θα μειώσει και άλλο την υποβαθμισμένη ήδη παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού.
        
                                                     Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
                                                     Σπύρος Κουζινόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.