Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Αποχωρούν και οι τελευταίοι αγρότες από τα μπλόκα

Την αποχώρηση από τα μπλόκα που έστησαν σε διάφορα κομβικά σημεία της Κεντρικής Μακεδονίας από το τέλος Ιανουαρίου, αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση χθες το βράδυ και οι εναπομείναντες στους δρόμους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Νωρίτερα, είχαν αποσυρθεί οι αγρότες και από τα «Πράσινα Φανάρια» ελευθερώνοντας τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας, και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Καρυπίδης, επισήμανε: «Αποφασίσαμε, στις 12 το μεσημέρι, να ξεκινήσουμε συντεταγμένα την αποχώρησή μας από τον κόμβο της Ειδομένης, κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ και να επιστρέψουμε στα χωράφια μας».
Υπενθυμίζεται ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησαν σε επ’ αόριστον αποκλεισμό του κόμβου στην Ειδομένη στις 30 Ιανουαρίου και αποτέλεσμα της κινητοποίησής τους, ήταν να μένει κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο.
Γενική συνέλευση και αποχώρηση από το μπλόκο στον κόμβο στο Χέρσο που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης, θα έχουν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς, που συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας.

«Θα φύγουμε συντεταγμένα στις 15.00 από τον κόμβο στο Δερβένι επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας με κατεύθυνση τα χωράφια μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.