Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Δήμος Θερμαϊκού: Κάθε άλλο παρά ελκυστικός προορισμός

Βουνά τα σκουπίδια ακόμη και δίπλα στις ακτές του Θερμαϊκού
Κάποιες πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του Θερμαϊκού, κάνει ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Ρομπέσης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αγία Τριάδα, σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στις 7 Φεβρουαρίου, σχετικά με την απουσία της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού από σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Ρομπέσης, πώς να μιλήσουμε για την προσέλκυση τουριστών, όταν αυτοί που έρχονται στην περιοχή μας βλέπουν βουνά σκουπιδιών να συσσωρεύονται στις παραλίες ή αγέλες αδέσποτων ζώων να κυκλοφορούν δίπλα στους λουόμενους, ενώ λείπουν η οδική σήμανση, ο δημοτικός φωτισμός είναι ανύπαρκτος και οι τουριστικοί χάρτες που κάνουν το τουριστικό προϊόν που λέγεται δήμος Θερμαϊκού, κάθε άλλο παρά ελκυστικό..
Αναλυτικά το σχόλιο του κ. Χρήστου Ρομπέση έχει ως εξής:

«Καλές οι εκθέσεις και γενικά ότι έχει να κάνει με την προβολή μιας περιοχής σε ξένες αγορές για την προσέκλυση τουριστών και εν γένει για εισροή συναλλάγματος που το έχει τόσο ανάγκη η τοπική οικονομία.
Για να έχει όμως επιτυχία η όλη αυτή προσπάθεια, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν λυθεί βασικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές της περιοχής μας, ώστε όταν θα έρθουν οι τουρίστες να μην δυσανασχετήσουν αλλά να μείνουν ευχαριστημένοι και έτσι να γίνουν οι μελλοντικοί διαφημιστές της περιοχής μας στους τόπους κατοικίας τους ώστε χρόνο με τον χρόνο να αυξάνεται η προσέλευση τουριστών και όχι να ελαττώνεται.
Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα απλά .Τι πιστεύουμε ,μπορεί ένας ξένος επισκέπτης αλλοδαπός η Έλληνας να βρει εύκολα το δημοτικό διαμέρισμα που ψάχνει η το τουριστικό κατάλυμα που θέλει να διανυκτερεύσει, ειδικά εάν αυτό το προσπαθεί μέσα στην νύχτα και δεν βρίσκει κάποιον να τον ρωτήσει και εάν μπορεί βέβαια να συνεννοηθεί μαζί του με μια ξένη γλώσσα;
Η απάντηση είναι εύκολη και είναι ΟΧΙ.
Διότι στον δήμο μας οι κατατοπιστικές πινακίδες καίριων επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τον τουρισμό ,οδική σήμανση ,τουριστικοί χάρτες είναι είδος ΑΓΝΩΣΤΟ.
Πάμε στην καθαριότητα και στον φωτισμό .Παραλιακό μέτωπο και κεντρικές οδικές αρτηρίες ,περιοχές γύρω από τουριστικά καταλύματα ,ταβέρνες και γενικά χώρους αναψυχής.
Θέλετε την απάντηση ;
Βουνό τα σκουπίδια ,πεταμένα έξω από τους κάδους και σκορπισμένα από τις καιρικές συνθήκες και τα αδέσποτα σκυλιά .
Εικόνα προς έναν επισκέπτη ;
Τριτοκοσμική και άξια αναφοράς εκ μέρους του όταν επιστρέφει στην πατρίδα του.
Δημόσιος φωτισμός ;
Από ανύπαρκτος μέχρι επιεικώς ελλιπής εκτός από μερικές κεντρικές οδικές αρτηρίες και κάποια πολυσύχναστα σημεία .
Στα υπόλοιπα μέρη;
Δεν ζουν τουρίστες η κάτοικοι και δεν χρειάζεται φωτισμός ώστε να νιώθουν ασφάλεια ;
Αδέσποτα σκυλιά;
Eκει είναι μια πονεμένη ιστορία ,όλοι κρύβονται πίσω από δάχτυλο τους και κανένας δεν κάνει τίποτε ώστε πραγματικά να είμαστε ένας ευρωπαϊκός τουριστικός προορισμός που να χαίρεται κάποιος να τον επισκεφτεί.
Αγέλες σκύλων ορμούν σε λουόμενους ,περιπατητές ,μοτοσικλετιστές ,σε ανυποψίαστους τουρίστες που περπατούν σέρνοντας τις βαλίτσες τους.
Περιττώματα σκύλων παντού και μια κατάσταση που σίγουρα δεν κάνει το προϊόν που λέγεται Τουριστικός προορισμός Δήμος Θερμαϊκού και τόσο ελκυστικό.
Θα μπορούσα να γραφώ ώρες για προτάσεις που θα έκαναν τον δήμο μας έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό και όχι μια λύση ανάγκης όπως είναι τώρα λόγο γειτνίασης με την Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο αλλά ποιος ο λόγος ;
Ενδιαφέρεται κανένας ;

ΡΟΜΠΕΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ 
Στην εγκαταλειμμένη από τους πάντες ,ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ,που κάποτε ήταν ο πρώτος οδικός προορισμός των κεντροευρωπαίων και βαλκάνιων γειτόνων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.