Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Όταν τρέχει από τα μπατζάκια της διοίκησης Μαυρομάτη ο σεβασμός προς την αντιπολίτευση

Ήταν σοβαρή η εισήγηση του δημάρχου Θερμαϊκού για τον προχτεσινό απολογισμό πεπραγμένων του έτους 2016. Μόνο που ο κ. Μαυρομάτης, στις δύο ώρες παρά δέκα λεπτά που μιλούσε ασταμάτητα και στις επιπλέον δύο ώρες που έδινε απαντήσεις στις σύντομες παρεμβάσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους πολίτες που πήραν το λόγο, παρασύρθηκε φαίνεται και αποφάσισε να πει και ένα … ανέκδοτο. Έτσι αναφέρθηκε και στον «σεβασμό» του ίδιου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προς τους αρχηγούς των παρατάξεων!!.

Απαντώντας στη διαμαρτυρία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Τσαμασλή που χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός να ζητείται από τον ίδιο και τους άλλους επικεφαλής να σταματήσουν τις ομιλίες τους στα επτά και οκτώ λεπτά, τη στιγμή που ο δήμαρχος μιλούσε μόνο στην εισήγησή του επί 107 λεπτά, ο κ. Μαυρομάτης είπε επί λέξει:
«Θα μιλήσω και 107 λεπτά και 120 λεπτά. Θα μιλήσω όσο χρειάζεται να μιλήσω. Αυτό που λέει ο κανονισμός.  Τουλάχιστον το προεδρείο με το παραπάνω σέβεται όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων και καλά κάνει, κι έτσι πρέπει να κάνει».
Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε πλήρως τα λεγόμενα του δημάρχου. Έτσι είναι. Και μπράβο για το θάρρος του να το επισημαίνει. Όντως η συμπεριφορά της διοίκησής του και του προεδρείου προς τους επικεφαλής των παρατάξεων είναι άψογη και δημοκρατική. Όντως τους αφήνει να αναπτύσσουν ελεύθερα τις απόψεις και τα επιχειρήματά τους όσο χρόνο χρειαστεί. Και μάλλον είναι τυχαίες οι διαμαρτυρίες και των τριών δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για παρεμπόδιση στην ελεύθερη άσκηση του θεσμικού τους ρόλου που είναι ο έλεγχος των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Και μάλλον έγιναν για… πλάκα οι διαμαρτυρίες της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για φίμωση των δημοτικών της συμβούλων. Και μάλλον οφείλονταν σε λόγους αστεϊσμού και ευχαριστιών προς τη δημοτική αρχή για τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας της, οι απανωτές αποχωρήσεις της «Συμπολιτείας» από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Το ίδιο και οι παραιτήσεις των τριών δημοτικών της συμβούλων από όλα τα αξιώματα που κατείχαν στα όργανα του Δήμου. Το ίδιο και οι καταγγελίες τους προς τους ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γιατί έγιναν όλες αυτές οι ενέργειες και υπήρξε αυτή η συμπεριφορά; Μα λόγω υπερβολικού…. σεβασμού προς την αντιπολίτευση και τους αρχηγούς της.  Το καλαμπούρι βέβαια είναι ότι αυτή η αναφορά του κ. Μαυρομάτη στα περί «σεβασμού με το παραπάνω των αρχηγών των παρατάξεων», έγινε σε συνέχεια κάποιων προτροπών του περί «ειλικρίνειας». Τόσο καλά….  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.