Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Στο «σφυρί» για 25 χρόνια βγάζει η διοίκηση Μαυρομάτη το ΚΑΠΠΑ

Σε μία νέα αυθαιρεσία, προχωράει η διοίκηση Μαυρομάτη στο δήμο Θερμαϊκού: Βγάζει στο «σφυρί» και μάλιστα για 25 ολόκληρα χρόνια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000, την ώρα που τα αθλητικά σωματεία του Δήμου ασφυκτιούν και οι νέοι του Θερμαϊκού δεν έχουν αθλητικούς χώρους για να γυμναστούν.


Το εξωφρενικό, είναι ότι για να ξεπεραστεί ενδεχομένως ο σκόπελος της εκμίσθωσης του χώρου σε ιδιώτη, αλλά και να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από συλλόγους γονέων ΑΜΕΑ, για τα οποία κατ’ ουσία δημιουργήθηκαν οι εγκαταστάσεις, αλλά και των αθλητικών σωματείων της περιοχής, που στερούνται χώρων άθλησης, η δημοτική αρχή προβαίνει στη μακροχρόνια ενοικίαση του χώρου (ουσιαστικά παραχώρηση) ως ….. αγροτεμάχιο.
Σύμφωνα με την εισήγηση της διοίκησης του κ.Μαυρομάτη προς το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στο οποίο εισάγεται αύριο Τετάρτη ως ένα από τα τελευταία θέματα της ημερήσιας διάταξης: «Το προς εκμίσθωση τμήμα του αγροτεμαχίου 1158α Περαίας, αποτελείται προς βορρά από τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 ( αθλητικό κέντρο) με εμβαδόν 30.000 τ.μ. και προς νότο από αδόμητη έκταση με εμβαδόν 100.000 τ.μ. περίπου και σύμφωνα με το Γ.Π.Σ. με χρήση γης: αθλητισμός».
Πρέπει να αναφέρουμε ότι το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού & Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ) 2000, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των κτηριακών εγκαταστάσεων που ανεγέρθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, ξοδεύτηκαν για την κατασκευή του τα εκατομμύρια της … αρκούδας, ( με αρχικό προϋπολογισμό 8,5 δις δραχμές) όπως έγινε με το σκάνδαλο όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων εκείνης της περιόδου και στη συνέχεια, μόλις τελείωσε το… πάρτι αφέθηκε στην τύχη του.
Αρχικά για τη διοίκηση και λειτουργία του ΚΑΠΠΑ 2000 είχε δημιουργηθεί μια ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) με περίπου 50 μέλη και διοικούνταν από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων Αναπήρων Θεσσαλονίκης, της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπήρων και από ένα μέλος ορίζονταν από τους Δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης. Ενώ αργότερα, όταν έκλεισε η κάνουλα της Ολυμπιάδας, που τόσο ακριβά την πλήρωσε ο ελληνικός λαός, μπροστά στην αδυναμία αποπεράτωσης αλλά και οικονομικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων, το ΚΑΠΠΑ 2000 παραχωρήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού. Κι αντί ο δήμος να το εκμεταλλευθεί πλήρως, λειτουργώντας το για τα ΑΜΕΑ αλλά και τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Θερμαϊκού, προχωράει τώρα στην κατ’ ουσία εκποίησή του.
Οι εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000 που βρίσκονται στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, που η διοίκηση Μαυρομάτη θέλει να το παραχωρήσει σε ιδιώτη, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τους συλλόγους γονέων ΑΜΕΑ και τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, αποτελούνται από: Κλειστό γυμναστήριο, κλειστό κολυμβητήριο, ξενώνες, γραφεία, εστιατόριο, μαρίνα ελλιμενισμού μικρών σκαφών. Από την παραχώρηση στον ιδιώτη, εξαιρείται το κλειστό αμφιθέατρο, καθώς έχει παραμείνει η χρήση του στο ΚΑΠ ΠΑ 2000.
Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της διοίκησης Μαυρομάτη για την εκμίσθωση του ΚΑΠΠΑ 2000 «Η παρούσα έγκριση εκμίσθωσης στόχο έχει την δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης της περιοχής «Τσαϊρια» και των εγκαταστάσεων ΚΑΠΠΑ 2000 με  την προσέλκυση νέων επενδύσεων αθλητικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα αποτελώντας πρότυπο αθλητικού κέντρου που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού». Χωρίς ωστόσο να διασφαλίζεται ότι οι εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιούνται μόνο για τα ΑΜΕΑ και δεν θα γίνουν αργότερα από τον ιδιώτη που θα τις αναλάβει, γενικής χρήσης.

Σημειώνεται ότι όταν στις αρχές του μήνα είχε έρθει θέμα στο Τοπικό Συμβούλιο Περαίας για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ 2000, οι δύο τοπικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σούλα Λιάπη και Θανάσης Τσιόκας, ήταν οι μόνοι που το καταψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.