Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η παρέμβαση του Χρ. Ιβάνοβιτς στη Λογοδοσία

Τρία καίρια θέματα, έθεσε κατά τον χτεσινό απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, Χρήστος Ιβάνοβιτς: Αυτά που αφορούν τον δημοκρατικό τρόπο διεξαγωγής της Λογοδοσίας του δημάρχου, την κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και την ποιότητα του νερού που πίνουν οι κάτοικοι του Θερμαϊκού.

Όπως είπε αναλυτικά ο Χρήστος Ιβάνοβιτς:

«Θέλω να σταθώ στους απολογισμούς πεπραγμένων των διοικήσεων. Ανεξάρτητα εάν η διαδικασία γίνεται με οδηγία του Καλλικράτη, θα περίμενα από μία διοίκηση που δεν φοβάται το διάλογο, να σκεφθεί και να προχωρήσει σε έναν ανάλογο απολογισμό που όμως θα γίνεται αντίστροφα: Θα ξεκινάει δηλαδή από τους δημότες και από κει και πέρα θα τοποθετούνται οι διοικήσεις πάνω στα προβλήματα που θα τίθενται  από τους πολίτες. Νομίζω ότι θα ήταν αποδοτικότερη αυτή η διαδικασία. Δεν θέλω να μειώσω αυτή τη διοίκηση, όμως πιστεύω ότι έπρεπε να οργανώσει μία μεγάλη απολογιστική συγκέντρωση στην οποία θα μπορούσαν να προσέρχονται οι δημότες και να μπαίνουν σε μία διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων. Ποιο είναι το όφελος όταν μετά από τρεις ολόκληρες ώρες και όταν έχουν φύγει οι περισσότεροι από το ακροατήριο, να δίνεται ο λόγος σε κάποιον δημότη;

Το δεύτερο που θέλω να θίξω: Περάσαμε με κλειστούς δρόμους. Εγω μένω στην Αγία Τριάδα και έκανα τέσσερις μέρες  να κατεβώ από το σπίτι μου στη μεγάλη πλημμύρα, καθώς όλα ήταν βουτηγμένα στο βούρκο και το ίδιο επαναλήφθηκε και στη διάρκεια της πρόσφατης χιονόπτωσης. Δυστυχώς, ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου παραμένει όπως ήταν  τις μέρες της πλημμύρας. Έγιναν προσπάθειες, περάσανε μηχανήματα της Περιφέρειας. Με αφορμή όμως αυτό έχουμε σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και ειδικά στο περιφερειακό οδικό δίκτυο. Σέβομαι το γεγονός ότι ο Δήμος περιμένει ακόμα να πάρει τα χρήματα που υποσχέθηκαν οι υπουργοί που πέρασαν από τον τόπο μετά τις πλημμύρες, όμως η κατάσταση των δρόμων παραμένει έτσι όπως ήταν πριν πέντε μήνες, όταν πήγαν τα γκρέϊντερ και ισοπέδωσαν. Και πάλι φοβόμαστε μία δυνατή βροχόπτωση.
Πιστεύω ότι η διοίκηση έχει χρέος όχι απλά να περιμένει αυτά τα χρήματα-που πολύ φοβάμαι μήπως δεν έρθουν κιόλας- αλλά να πιέσει ώστε να σταματήσει η παρελκυστική στάση της κρατικής μηχανής. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο, για να μην πω και το κεντρικό οδικό δίκτυο, είναι σε άθλια κατάσταση. Πήγα και είδα σήμερα στην είσοδο της Μηχανιώνας. Είναι πραγματικά ντροπή μετά από πέντε μήνες να βλέπουμε στην περιοχή του Παγοποιείου να είναι γεμάτη λακκούβες. Και βέβαια υπάρχει ένας τεράστιος κίνδυνος στο σημείο που χάθηκε η άτυχη γυναίκα από σωλήνες και καλώδια που πετάγονται από παντού, με ένα κιγκλίδωμα που τοποθετήθηκε πρόχειρα και είναι στον αέρα.


Ένα τρίτο θέμα που θέλω να βάλω και το συζητήσαμε στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, είναι το μεγάλο πρόβλημα που ξέρω ότι υπάρχει αναφορικά με το νερό. Δεν υπάρχει επάρκεια νερού. Και βέβαια, θα κάνει χρόνια να έρθει το νερό από τη Θεσσαλονίκη, από την ΕΥΑΘ. Όμως δεν θα μιλήσω για την επάρκεια, αλλά για την ποιότητα του νερού.  Θέλω  λοιπόν να δεσμευτεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ ότι μαζί με την Πρωτοβουλία να πάρουμε δείγματα από διάφορα σημεία του δικτύου ύδρευσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σωστής ποιότητας το νερό που πίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.