Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Επέμβαση της Εισαγγελίας ζητά η «Συμπολιτεία» για την παράνομη χωματερή του ΣΜΑ Ν. Μηχανιώνας

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και την οργή της για το νέο ατόπημα της δημοτικής αρχής του κ. Μαυρομάτη, να μετατρέψει για μία ακόμη φορά σε παράνομη χωματερή το χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νέας Μηχανιώνας, δημιουργώντας τεράστιους κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των κατοίκων της γύρω περιοχής και τοποθετώντας στην ουσία μία υγειονομική βόμβα δίπλα στον οικισμό της Νέας Μηχανιώνας.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ οικολογικής ιστοσελίδας και τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που παρουσίασε, ο ΣΜΑ Μηχανιώνας, που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα σε τράκτορες, για τη μεταφορά εν συνεχεία στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, έχει μετατραπεί σε χαβούζα εναπόθεσης σκουπιδιών, τα οποία όχι μόνο σκορπούν σε ολόκληρη την περιοχή έντονη δυσοσμία, αλλά και με τα διασταλάζοντα υγρά, μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και απειλούν τους κατοίκους της Νέας Μηχανιώνας με επικίνδυνες ασθένειες.
Οι δικαιολογίες που διατυπώθηκαν από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ότι πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο που οφείλεται στην πρόσφατη κακοκαιρία, δεν πείθουν πλέον κανένα. Δεδομένου ότι ο χώρος είχε μετατραπεί σε παράνομη χωματερή και το περασμένο καλοκαίρι, με συνέπεια την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, σκεπάζοντας τον ουρανό της Ν.Μηχανιώνας με φοβερή βρώμα αλλά και επικίνδυνες διοξίνες.
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» απαιτεί την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών και ζητά:
1.    Από τη μεν τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη να καθαρίσει το χώρο του ΣΜΑ σήμερα κιόλας από τα σκουπίδια
2.    Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και το Υγειονομικό να παρέμβουν αυθημερόν, επιμερίζοντας και τις σχετικές ευθύνες.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν επιτέλους, ότι όποια θέση κι’ αν κατέχουν, δεν μπορούν να συνεχίζουν να παίζουν με την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.