Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Παράταση δηλώσεων Κτηματολογίου μέχρι 10 Απριλίου

Παρατείνεται μέχρι 10 Απριλίου 2017 η υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Ο Δήμος Θερμαϊκού ενημερώνει τους κατοίκους της χωρικής αρμοδιότητάς του, αλλά και όσους διατηρούν στην ιδιοκτησία τους ακίνητα στην περιοχή (σε Επανομή, Ν. Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Κερασιά) ότι δεν πρέπει να χάσουν την προθεσμία.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική και η μη υποβολή τους συνεπάγεται, βάσει του νόμου, κυρώσεις. Ακίνητα που δε θα δηλωθούν θα καταγραφούν αρχικά ως αγνώστου ιδιοκτήτη και στη συνέχεια θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Εάν δεν υποβληθεί δήλωση, απαγορεύεται οποιαδήποτε πράξη για το ακίνητο (όπως πώληση, γονική παροχή, αποδοχή κληρονομίας, έκδοση οικοδομικής άδειας, σύναψη δανείου).

Χρήσιμες οδηγίες:

Αναζητείστε στο αρχείο σας αντίγραφο των συμβολαίων (ή άλλων εγγράφων), που τεκμηριώνουν τα δικαιώματα που έχετε στα ακίνητα. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε τα σχετικά αντίγραφα μπορείτε να τα αναζητήσετε στον συμβολαιογράφο, στον οποίο συντάχθηκε η σχετική πράξη, ή στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο. Σε περίπτωση που το δικαίωμά σας το έχετε αποκτήσει με χρησικτησία, αν δεν υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση, θα χρειαστεί να υποβάλετε διάφορα έγγραφα που στηρίζουν αυτό το δικαίωμά σας (π.χ. λογαριασμό Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε. κ.λ.π., μισθωτήρια συμβόλαια, αποδεικτικά επιδότησης, πράξη αναγνώρισης ορίων, ιδιωτικά συμφωνητικά, παλιά τοπογραφικά κ.λ.π., δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου, Ε9, δήλωση ζημίας ΟΓΑ, φυτικού κεφαλαίου κ.λ.π.). Όταν δεν έχει συνταχθεί αποδοχή κληρονομίας αρκούν πιστοποιητικά, όπως ληξιαρχική πράξη θανάτου, πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών (χωρίς διαθήκη), πιστοποιητικό μη δημοσίευσης διαθήκης, πιστοποιητικό μη αποποίησης κληρονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.