Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Όλα τα ονόματα των κατηγορουμένων για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις


Από την επίσημη ενημέρωση που έγινε στην Αστυνομική Διεύθυνση
Θεσσαλονίκης για τη δράση των 4 εγκληματικών οργανώσεων

Συγκλονιστικά στοιχεία για τη δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία την οποία δημοσιεύει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «Το Βήμα». Και από την οποία προκύπτει ότι κατηγορείται για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος και ένας αρχιφύλακας που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Θερμαϊκού.


Αναλυτικά τα άτομα που κατηγορούνται ότι μετείχαν στις εγκληματικές οργανώσεις και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται, έχουν ως εξής:

Εγκληματική Οργάνωση Νο1
Η αστυνομία έχει εντοπίσει 12 από τους τουλάχιστον 13 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:
1.    Μάρκο Καραμπέρη του Θωμά και της Σμαρώς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) Παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.
2.   Δημήτριο Λογοθέτη του Ιωάννη και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
3.   Ελένη Μπουρδά του Γεωργίου και της Καλλιρόης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
4.    Ιωάννη Χατζηιγνατιάδη του Βασιλείου και της Έλλης, ιδιωτικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
5.    Ευστράτιο Κωνσταντινίδη του Κων/νου και της Παναγιώτας, απότακτο αστυνομικό, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράβαση νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και στ) παράβαση του νόμου περί Όπλων. 
6.   Μαρία Γκαλιάνη του Πέτρου και της Χρυσάνθης, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση Κώδικα νόμου για τα ναρκωτικά.
7.   Θωμά Καραμπέρη του Μάρκου και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
8.   Γεώργιο Φερέτη του Αντωνίου και της Μαρίας, δημοσιογράφο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση.  
9.   Χρήστο Παπαχατζή του Νικολάου και της Ολυμπίας, υπάλληλο Σ.Δ.Ο.Ε., κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης
10.    Νικόλαο Ζήνδρο του Σπυρίδωνα και της Κυριακής, δικηγόρο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.
11.    Αθανάσιο Καβρακύρη του Χρήστου και της Σοφίας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) άμεση συνέργεια σε εκβίαση, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης
12.    Γεώργιο θεοδώρου του Ιωάννη και της Ειρήνης Σταυρούλας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
Μέλος της οργάνωσης φέρεται να είναι και ο Γεώργιος Κυριακίδης του Δημητρίου και της Μαρίας, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ώστε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτόφωρου. Κατηγορείται κι αυτός για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας. 

Εγκληματική Οργάνωση Νο2
Η αστυνομία έχει εντοπίσει 10 από τους τουλάχιστον 14 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου. 
Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματιθείσα δικογραφία, για τους:
1.   Δημήτριο Λαμπάκη του Ηλία και της Ιωάννας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης. 
2.   Σήμα Τζωάννου του Νικολάου και της Βιργινίας, ιδιωτική υπάλληλο, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
3.   Θεοδώρα Λακόρτε του Δημητρίου και της Δομινίκης, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.
4.   Άννα Λαμπάκη του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενη για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
5.   Ηλία Λαμπάκη του Δημητρίου και της Φραγκίσκης Σπυριδούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ΚΑΤ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.
6.   Μίλαν Ντούρντεβιτς του Μίλομιρ και της Ραντμίλα, πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα, δ) παράβαση του νόμου περί Όπλων.
7.   Πολύδωρο Χριστοφυλλίδη του Χριστόφορου κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα.
8.   Συμεών Βιλανάκη του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση ΚΑΤ’ επάγγελμα και ΚΑΤ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα
9.   Αλέξανδρο Σταμπούλη του Μιχαήλ και της Σοφίας, δικηγόρο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση ή υποβοήθηση εγκληματικής οργάνωσης.
10.   Ιωάννη Παπαγεωργίου του Κωνσταντίνου και της Αθηνάς, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) τοκογλυφία ΚΑΤ’ επάγγελμα.
Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:
1.   Φίλιππος Σαραφιανός του Δημητρίου και της Μαρίας 
2.   Σοσό Πουτρικασβίλι του Τεμούρ και της Νάζια από την Γεωργία 
3.   Σοφοκλής Καραφώλας του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας
οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτόφωρου και αναζητούνται.
Ρόλο στην οργάνωση κατά το κατηγορητήριο είχε και ο Δ. Λογοθέτης του Ιωάννη και της Ελένης ο οποίος εμπλέκεται και στην οργάνωση Καραμπέρη.
Οι ρόλοι των μελών της συμμορίας
Σύμφωνα με την κατάθεση μάρτυρα η οργάνωση που ανήκει στην «αρμοδιότητα» του Δ. Λαμπάκη συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2008 περίοδο όπου της δάνεισε έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους 200.000 ευρώ με τόκο 10% μηνιαίως.
Όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα, για το ανωτέρω ποσό επέστρεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, χωρίς να καταφέρει να αποπληρώσει τους τόκους και το κεφάλαιο με αποτέλεσμα αρχές του έτους 2009 το εργοστάσιο σφολιατοειδών προϊόντων ιδιοκτησίας της ίδιας και του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή του Λαμπάκη.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας η ιεραρχεία της οργάνωσης είχε ως εξής: 
Αρχηγός ήταν ο Δημήτριος Λαμπάκης ο οποίος σε πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες αποκαλείται ως «Λαμπάκης» ή «Δημήτρης» ή «Τάκης». Ο Λαμπάκης επιλέγει τα θύματα τα οποία η οργάνωση θα δανείζει με τοκογλυφικά ωφελήματα και είτε ο ίδιος, είτε δίνοντας εντολή σε άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φροντίζει να τηρηθεί η συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ θύματος και εγκληματικής οργάνωσης με απώτερο σκοπό να περιέλθουν τα τοκογλυφικά ωφελήματα στην οργάνωση.   
Μέλη της οργάνωσης είναι οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι οι οποίοι εντάχθηκαν στην εγκληματική οργάνωση σε χρόνο που δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί επακριβώς από την έρευνα. 
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα πάντα με την δικογραφία, είναι τα άτομα που είτε κατόπιν εντολών του Λαμπάκη, επικοινωνούσαν με τα θύματα και φρόντιζαν για τις λεπτομέρειες της εξέλιξης της δανειοδότησης με τοκογλυφικά ωφελήματα, δηλαδή εργάζονταν προς υλοποίηση των συμφωνηθέντων του θύματος με την οργάνωση, όπως οι όροι της συμφωνίας είχαν επιβληθεί στο θύμα από τον Λαμπάκη, είτε είχαν αναλάβει την εκτέλεση της διαδικασίας της είσπραξης των ποσών από τα θύματα και την παράδοση τους στο Λαμπάκη, είτε λόγω της ιδιότητας τους συνέδραμαν με την παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων σε αυτόν προς εκπλήρωση των σκοπών της οργάνωσης, δηλωτικό στοιχείο της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης από τον ανωτέρω.

Εγκληματική οργάνωση Νο 3 
Η αστυνομία έχει συλλάβει 14 από τους τουλάχιστον 22 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου.
Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:
1. Γεώργιο Πολυμέρη του Αποστόλου και της Σωτηρίας κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας, και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε) αρπαγή κατά συναυτουργία, στ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ζ) παράβαση του νόμου περί Όπλων 
2. Βασίλειο Πρίντζιο του Νικολάου και της Ευανθίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) εκβίαση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) αρπαγή κατά συναυτουργία, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
3. Μιχαήλ Τσοτουλίδη του Παντελή και της Σοφίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) απάτη κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
4. Σταμάτη Τσικρικώνη του Ευάγγελου και της Γεωργίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του Νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων 
5. Ιωάννη Αθανασιάδη του Γεωργίου και της Ελισάβετ, υπάλληλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων 
6. Κωνσταντίνο Κοασίδη του Νικολάου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
7. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο του Νικολάου και της Αναστασίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης της, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση με το πρόσχημα «παροχής προστασίας», δ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
8. Συμεών Τούσιος του Αστεριού και της Άννας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
9. Πασχάλης Κουγιουμτζής του Αθανασίου και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) ηθική αυτουργία σε εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
10. Παύλος Κοτανίδης του Λεβόν και της Κάρινε, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
11. Γεώργιος Βασιλειάδης του Νικήτα και της Θεοφίλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων, στ) παράβαση του νόμου πέρι ναρκωτικών 
12. Μιχαήλ Τατόγλου του Αναστασίου και της Κορνήλια, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
13. Αριστείδης Πετρίδης του Παύλου και της Βαρβάρας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί Όπλων  
14. Ιωάννη Σαρίδη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, τραπεζικό υπάλληλο, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης, τοκογλυφίας και απάτης, β) παροχή ουσιωδών πληροφοριών και υλικών μέσων με σκοπό τη διευκόλυνση
Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:
1. Αυγουστίνος Ρήγας του Δημητρίου και της Παναγής
2. Ρομέο Σαμαρτσέφ του Ρούμπεν και της Γκοάρ
3. Νικόλαος Χούχας του Κων/νου και της Μαρίας
4. Κυριάκος Κομπίδης του Δημητρίου και της Πασχαλίνας
5. Σπυρίδων Σημαιοφορίδης του Ιεροκλή και της Ελευθέριας
6. Ιωάννης Σεπεκίδης του Πολύκαρπου και της Κυριακής
7. Ιωάννης Κουτσαντάς του Γεωργίου και της Φρόσως,
οι οποίοι αντιμετωπίζουν διάφορες κατηγορίες από ηθική αυτουργία σε εκβιάσεις μέχρι απλή συνέργεια στην οργάνωση, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός Μιχάλης Ιατρόπουλος (του Ιωάννη και της Μαρίας) ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση  τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο όφελος και της  απλής συνέργειας σε τοκογλυφία.

Εγκληματική οργάνωση Νο 4
Η αστυνομία έχει συλλάβει 17 από τους τουλάχιστον 22 φερόμενους ως μέλη της, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στα πλαίσια του αυτόφωρου.
Πρόκειται, σύμφωνα με την σχηματισθείσα δικογραφία, για τους:
1.   Κωνσταντίνο Μελέτη του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας» κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση δ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
2.   Νικόλαο Μελέτη του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας» κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση δ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, στ) παράβαση του νόμου περί όπλων 
3.   Ηλία Σαρναζίδη του Συμεών και της Μαρίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, ε)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
4.   Θωμά Ψωμά του Ευστρατίου και της Σοφίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
5.   Ιωάννη Γρηγοριάδη του Σάββα και της Αθανασίας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
6.   Τιμολέων Πολίτη του Ευαγγέλου και της Γιαννούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
7.   Λεονάρντο Ρουστέμι του Σπίρος και της Ντιλόρα κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
8.   Ιωάννης Παραλυκίδης του Γεωργίου και της Ελένης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου περί όπλων 
9.   Σπαρτάκ Κισελέβ του Όλεγκ και της Νανούλης, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
10.    Ιργκεν Ζίου του Βάσκε και της Νατάσα, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ)τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης, ε) παράβαση του νόμου περί όπλων 
11.   Αρθούρος Πετρίδης του Όμηρου και της Μαρίνας,  κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
12.   Βάζια (Βασίλης) Μπατκουασβίλι του Βάζια και της Μαριάμ, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος στο Τμήμα Ασφαλείας Τούμπας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 5ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης και για τον οποίο συντάχθηκε τυπική έκθεση σύλληψης, κατηγορούμενος για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
13.   Μικαέλα Χολαζόβα (σύζυγος του Κων/νου Μελέτη) του Στέφαν και της Γιάννα κατηγορούμενη για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
14.   Χαράλαμπο Ανδριώτη του Γεωργίου και της Μαρίας, αστυφύλακα που υπηρετεί στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) εκβίαση με το πρόσχημα παροχής «προστασίας», γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
15.   Γεώργιο Κελίδη του Παρασκευά και της Φωτεινής, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας β) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, γ)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης  
16.   Αναστάσιο Μουταφίδη του Λαζάρου και της Βασιλείας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
17.   Σταύρο Σουντουλίδη του Νικολάου και της Χρυσούλας, κατηγορούμενο για α) συγκρότηση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β)νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης 
Μέλη της οργάνωσης φέρονται να είναι και οι:
1.   Αλέξανδρος Μελέτης του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής
2.   Ιωάννης Τερζής του Φωτίου και της Σταματίας
3.   Ερικ Ματεοσυάν του Ζαλικ και της Μζια 
4.   Ιωάννης Καπογιάννης του Αλεξίου και της Σμαρώς
5.   Χρίστος Ακριτίδης του Θεοδώρτου και της Σβετλάνας
Ρόλο στην οργάνωση, σύμφωνα με την δικογραφία, φέρονται να έχουν και οι:
-   Μαγδαληνή Μελέτη του Γεωργίου και της Ελένης 
-   Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης του Ιωάννη και της Ζαφείρης
-   Νικόλαος Παπανικολάου του Χριστόδουλου και της Αικατερίνης
-   Βασίλειος Μοσχίδης του Ιωάννη
Επίσης, κατά το κατηγορητήριο, για τα αδικήματα της «παθητικής δωροδοκίας» και της «παράβασης καθήκοντος» κατηγορείται ο Αρχιφύλακας Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ   του Θεοχάρη και της Θωμαής, που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.