Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Για γέλια ή για κλάμματα;

Θλίψη. Με αυτή τη λέξη, επιεικώς, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τα όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Παρασκευής, με αρκετούς  από τους δημοτικούς συμβούλους να δείχνουν για μία ακόμη φορά ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων, καθώς αντί για τα μεγάλα και τα ουσιώδη, καταπιάνονται με τα επουσιώδη και επιδίδονται σε ανούσιες κινήσεις που αποβλέπουν στο να "χαϊδέψουν αυτιά".
Την εντύπωση αυτή, σχημάτισαν όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και όσοι την άκουσαν με τη μετάδοσή της μέσω ίντερνετ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το ανώτερο συμβουλευτικό Σώμα του δήμου μας, εμφάνιζε όψη… παιδικής χαράς.
-Με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να σπαταλούν φαιά ουσία, συζητώντας επί μία περίπου ώρα για το εάν μία στάση των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στην Αγία Τριάδα, θα πρέπει να λέγεται «Γαλαξίας» όπως μέχρι τώρα ή να μετονομαστεί σε «Σάντα».
-Με άλλους δημοτικούς συμβούλους να επιδίδονται σε διαξιφισμούς για το εάν θα πρέπει να γίνει ονοματοδοσία σε τρεις ανώνυμους σήμερα παράδρομους της Νέας Μηχανιώνας.
-Με τον πρόεδρο δημοτικής κοινότητας να μιλάει προσβλητικά στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, λέγοντάς τον να προσέξει γιατί οι ψηφοφόροι του «σε έβαλαν στην καρέκλα που κάθεσαι».
-Με κάποιους άλλους να λαϊκίζουν που δεν εκτελούνται έργα και δεν γίνεται «Ελντοράντο» ο δήμος Θερμαϊκού, τη στιγμή που είναι τοις πάσι γνωστό ότι στην κυριολεξία… «δεν υπάρχει σάλιο» στα ταμεία του Δήμου.
Το αποκορύφωμα όμως ήταν με την επιμονή πολλών από τους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως τους εξ Επανομής καταγόμενους συμβούλους της πλειοψηφίας που έχουν καταλάβει αξιώματα στη διοίκηση του Δήμου και οι οποίοι αξίωναν κυριολεκτικά «εδώ και τώρα» να ληφθεί απόφαση για την κατάργηση του πεζόδρομου της Επανομής, για να μπορούν να διέρχονται από εκεί…. τρακτέρ και… πατόζες, όπως χαρακτηριστικά είπε κάποιος από αυτούς.
Τι κι αν κάποιοι σώφρονες δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» κ. Γρηγόρης Παραδείσης, παρατήρησαν ότι αντί να μιλάμε για κατάργηση του πεζόδρομου, θα πρέπει να συζητήσουμε για την ολοκλήρωση του πλέγματος έργων που έχουν σχέση με την λειτουργικότητά του. Τι κι αν άλλοι, όπως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κυριάκος Στεφανίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης και οι αρχηγοί των παρατάξεων «Μπροστά Μαζί» κ. Απόστολος Οικονομίδης και «Λαϊκή Ενότητα» κ. Ντίνα Μώραλη επέστησαν την προσοχή στο γεγονός ότι η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Βογιατζή ήταν «γραμμένη στο γόνατο», χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, δίχως τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το σημαντικότερο, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση με την κοινωνία της Επανομής. Και ως εκ τούτου, η απόφαση αυτή σίγουρα θα απορριφθεί από την Περιφέρεια.  Οι περισσότεροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ήταν αμετάπιστοι, λέγοντας ότι την κατάργηση του πεζόδρομου, την είχαν υποσχεθεί στους ψηφοφόρους τους, εννοώντας βέβαια σε κάποιους από αυτούς.
Στο σημείο εκείνο διαπράχθηκε και μία πολύ χονδρή απρέπεια σε βάρος του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή. Ο οποίος ορθά πράττοντας, όταν διαπίστωσε το αδιέξοδο που δημιουργούνταν, είπε ότι «πρώτα θα πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία της Επανομής, να γίνει μελέτη σκοπιμότητας για το εάν πρέπει ο πεζόδρομος να γίνει δρόμος διέλευσης και μετά αποφασίζουμε την κατάργηση του πεζόδρομου». Για να πεταχτεί κάποιος από τους αντιδημάρχους και ακυρώνοντας τον δήμαρχο, να ζητήσει να γίνει δεκτή ως έχει η πρόχειρα συνταγμένη εισήγηση του κ. Γιάννη Βογιατζή.
Τελικά, η μεν εισήγηση ψηφίστηκε με τις ψήφους μόνο των συμβούλων της πλειοψηφίας, όμως το θέμα κατάργησης του πεζόδρομου, που ήδη έχει διχάσει την κοινωνία της Επανομής, σίγουρα θα παραμένει για πολύ καιρό ανοιχτό, αποτελώντας το μπούμεραγκ της παράταξης Αλεξανδρή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.