Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν τεστ-Παπ για τις γυναίκες του δήμου Θερμαϊκού


Δωρεάν εξέταση για τον εντοπισμό τυχόν καρκίνου του τραχήλου της μήτρας,  θα προσφέρει σε όλες τις γυναίκες της περιοχής, ηλικίας από 25 έως 65 χρόνων, ο δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Η εξέταση με το τεστ-Παπ,, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, θα γίνεται κάθε τρία χρόνια στο Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, ένα από τα λίγα Κέντρα Υγείας της χώρας που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό.

«Ο δήμος θα ενημερώνει και θα ευαισθητοποιεί τον γυναικείο πληθυσμό του δήμου μας να εξετάζεται σε τακτά χρονικά διαστήματά, καθώς οι συνδημότισσές μας θα πρέπει να ξέρουν που βρίσκεται η κατάσταση της υγείας τους», είπε ο κ. Αλεξανδρής.
Η εξέταση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα  του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον «Προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας»
Όπως παρατήρησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού «
Ευελπιστούμε πως τα ήδη καλά στατιστικά αποτελέσματα σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στο τεστ ΠΑΠ στην περιοχή μας, θα ανέβουν και άλλο και με στόχο την πρόληψη θα γίνει συνείδηση των γυναικών η εξέταση αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα».
Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, μπορούν να τηλεφωνήσουν στο τηλέφωνο 23920-33400 του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.