Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Συνομιλίες-φωτιά καίνε τους μαφιόζους

Συνομιλίες «φωτιά» μεταξύ των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, που αποκαλύπτονται από το φάκελο της δικογραφίας, δείχνουν την έκταση που είχε πάρει το κύκλωμα των μαφιόζων. Ενώ ακόμη προκύπτει ότι ο 58χρονος επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος συνελήφθη φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών αναζητούσε. πρόσβαση ώστε να... προσεγγίσει ακόμη και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες!

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αφού είχε εξασφαλίσει «εσωτερική πληροφόρηση» ακόμη και από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους, ο 58χρονος θεώρησε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την... πόρτα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης Αρχής.
Στις περίπου 3.500 τηλεφωνικές συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ αποκαλύπτονται οι σχέσεις που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος με στελέχη του ΣΔΟΕ καθώς και οι διασυνδέσεις τους με τα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων μέσω των οποίων σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές ξέπλεναν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις παράνομες δραστηριότητες για τις οποίες συνελήφθησαν.
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε ο Μάρκος Καραμπέρης με τον Χρήστο Παπαχατζή, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, έπειτα από καταγγελία που έγινε στις διωκτικές αρχές για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος. Ο κ. Παπαχατζής φέρεται να τηλεφωνεί στον 58χρονο, προκειμένου να τον ενημερώσει για μία καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ενώ οι συνομιλίες γίνονται σε πολύ φιλικό τόνο. 
Διάλογοι - «φωτιά» 
Καραμπέρης: Ελα, Χρήστο
Παπαχατζής: Αγορίνα μου, τι κάνεις;
Καραμπέρης: Καλά, παλικάρι μου. Πώς είσαι;
Παπαχατζής: Κάπου σε είδα εσένα. Κάπου.
Καραμπέρης: Σώπα ρε.
Παπαχατζής: Από παλιά.
Καραμπέρης: Πολύ παλιά.
Παπαχατζής: Ανώνυμα. Θα το δω αύριο θα σε πω πότε είναι ακριβώς. Αλλά απ' ό,τι έριξα μια ματιά δεν, «πα...ριές» λέει τώρα κάποιος καλοθελητής.
Καραμπέρης: Καταγγελία δηλαδή;
Παπαχατζής: Ναι, ναι.
Μ' αυτόν τον τρόπο φέρεται να «προειδοποιεί» ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ τον Μάρκο Καραμπέρη, ενώ την επόμενη ημέρα δίνει πλήρη αναφορά για το περιεχόμενο της καταγγελίας την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πα...ριά»!
Παπαχατζής: Το είδα.
Καραμπέρης: Ναι.
Παπαχατζής: Μια «πα...ριά» είναι.
Καραμπέρης: Καταγγελία τίποτε;
Παπαχαταζής: Ναι, ναι. Τον 8ο του 10.
Καραμπέρης: Κατάλαβα, κατάλαβα.
Παπαχατζής: Ανώνυμη, ανώνυμη. Κάτσε λίγο να σου πω, την είχα εδώ τώρα και την έβαλα μέσα εγώ. Μισό λεπτό, ρε φίλε.
Καραμπέρης: Ναι, αγόρι μου, περιμένω.
Παπαχατζής: Ναι, να. Ο τάδε ιδιοκτήτης του ν.κ., κατάλαβες, «Θεσσαλονικιά».
Καραμπέρης: Ναι ναι.
Παπαχατζής: Απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία με παράνομο τρόπο, τοκογλυφία, εκβιασμοί, συνεργοί του είναι τέσσερις κουμπάροι και δύο δικηγόροι. Ξύσ' τ' αρχί... σου με γκασμά.
Καραμπέρης: (Γέλια). Τι μ... είναι ρε.
Παπαχατζής: (Γέλια). Είναι αχρέωτη. Ακόμη την κρατάω εγώ, θα τα πούμε από κοντά.
Για το ίδιο θέμα φέρεται ότι ο Μάρκος Καραμπέρης έχει ενημερωθεί και από τον πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ3, Γιώργο Φερέτη.
Καραμπέρης: Με πήρε και ο Φερέτης, λέει έτσι κι έτσι. Του λέω «με τον Χρήστο είμαστε αδέρφια», του λέω.
Η προσέγγιση του Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου
Σε άλλη συνομιλία που έχει ο Μάρκος Καραμπέρης με το δημοσιογράφο αναζητά τρόπο ώστε να προσεγγίσει τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Νικολούδη, πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Μάλιστα φέρεται ο 58χρονος επιχειρηματίας ν' ανησυχεί για κάποια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μάλιστα ο δημοσιογράφος τηλεφωνεί από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
Φερέτης: Το άλλο που σου λέγανε, για να μη λέμε πολλά, ότι είναι στη Θεσσαλονίκη και ότι κάνουν και ράνουν.
Καραμπέρης: Ναι.
Φερέτης: Τα έδωσα τα στοιχεία χτες, 12 η ώρα έχω ραντεβού τώρα, πάω επάνω. Και πάνω εκεί θα γυρίσω και το θέμα το τρίτο.
Καραμπέρης: Ωραία, θα με πάρεις να με πεις. Ετσι, αγόρι μου;
Φερέτης: Εντάξει.
Καραμπέρης: Πες μου κάτι. Στην αυτήν την ανεξάρτητη αρχή επάνω αυτή του ελέγχου που είναι κάποιος Νικολούδης, έχεις καμιά πρόσβαση;
Φερέτης: Δεν ξέρω, αλλά να μάθω όμως.
Καραμπέρης: Για μάθε τι κινείται εκεί. Υπάρχει λόγος. Θα σε πω μόλις έρθεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.