Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας


Ο «Φάρος του Θερμαϊκού» δεν μεταδίδει ειδήσεις την Τρίτη και την Τετάρτη, μετέχοντας στην σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ζητώντας να σταματήσει η άγρια επίθεση που γίνεται κατά της ενημέρωσης και των δημοσιογράφων. Λόγω της απεργίας το διήμερο αυτό δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες σε όλη τη χώρα, οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί δεν θα μεταδίδουν δελτία ειδήσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στα ηλεκτρονικά μέσα (sites, portal κλπ) που απασχολούνται επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Η απεργία, όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης  αρχίζει στις 6 π.μ. της Τρίτης 17 Ιανουαρίου 2012 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012 και γίνεται με αιτήματα όπως: η προστασία του δημόσιου αγαθού της ενημέρωσης, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανάκληση των απολύσεων στα ΜΜΕ, η εγκατάλειψη των σχεδίων για περαιτέρω περιορισμό των εισοδημάτων των δημοσιογράφων σε δημόσια και ιδιωτικά ΜΜΕ κ.α.
Ως αύριο απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, στο περαιτέρω «άνοιγμα» των δικηγορικών εταιρειών, στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις αλλά και στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αττικής για μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής στις 17 Ιανουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00, στην Πλατεία Κλαυθμώνος, απηύθυνε και η ΓΣΕΕ.
Να συμμετέχουν στην παναττική απεργία κάλεσε τα σωματεία – μέλη της και η ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και η ΟΤΟΕ που καλεί τους εργαζόμενους στις τράπεζες «να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της απεργίας, στις 11.00 το πρωί στη Πλατεία Κλαυθμώνος».
Τρίωρη στάση εργασίας αποφάσισε να πραγματοποιήσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών την Τρίτη από τις 10:00 ως τις 13:00. Στη στάση εργασίας θα συμμετέχει το προσωπικό όλων των κλάδων που έχουν έδρα την Αττική με εξαίρεση τους κλάδους που εμπλέκονται στην κυκλοφορία της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.