Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Από 1ης Ιανουαρίου ισχύει η επιστροφή δημοτικών τελών στις ευπαθείς ομάδες

Από 1ης Ιανουαρίου, ισχύει η μείωση των δημοτικών για τις ευπαθείς ομάδες, όπως αποφάσισε η διοίκηση του δήμου Θερμαίκού. Το ποσό που θα προκύπτει από την μείωση των Δημοτικών Τελών θα επιστρέφεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου που θα υποβάλλεται στο Δήμο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η επιστροφή δημοτικών τελών αφορά τους πολύτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους ανάπηρους, τα ορφανά τέκνα, τα άτομα με νοητική υστέρηση, τους νεφροπαθείς, τους καρκινοπαθείς, τους τυφλούς, τους  ασθενείς μα σκλήρυνση κατά πλάκας, τους παραπληγικούς και τους βαριά κινητικά ανάπηρους.
Αναλυτικά, για κάθε κατηγορία πολιτών προβλέπεται:

Πολύτεκνοι: Πολύτεκνοι γονείς που έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τουλάχιστον 4 τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες  τριτοβάθμιες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ και σε αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους . Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ΙΣΟΒΙΩΣ, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Άτομα με νοητική υστέρηση: Στις οικογένειες των ατόμων με νοητική υστέρηση , με ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως , θα γίνεται μείωση 35% στα Δημοτικά Τέλη.
Η μείωση των δημοτικών τελών αφορά την πρώτη κατοικία των δικαιούχων  και μόνον,  και  για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι  του ποσού των 20.000,00 €.
Νεφροπαθείς: Για τους νεφροπαθείς τελικού σταδίου, που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή είναι μεταμοσχευμένοι, με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως , θα γίνεται μείωση 35% στα Δημοτικά Τέλη. Η μείωση των δημοτικών τελών αφορά την πρώτη κατοικία των δικαιούχων  και μόνον,  και  για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι  του ποσού των 20.000,00 €.
Καρκινοπαθείς: Για τους καρκινοπαθείς με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,  θα γίνεται μείωση 35% στα Δημοτικά Τέλη. Η μείωση των δημοτικών τελών αφορά την πρώτη κατοικία των δικαιούχων  και μόνον,  και  για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι  του ποσού των 20.000,00 €.
Τυφλοί: Για τυφλούς με ολική τυφλότητα , θα γίνεται μείωση 35% στα Δημοτικά Τέλη. Η μείωση των δημοτικών τελών αφορά την πρώτη κατοικία των δικαιούχων  και μόνον,  και  για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι  του ποσού των 20.000,00 €.
Ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας:  Για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, θα γίνεται μείωση 35% στα Δημοτικά Τέλη.
Ανάπηροι: Για τους παραπληγικούς και τους βαριά κινητικά ανάπηρους δημότες, με ποσοστό αναπηρίας 80% 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται θα είναι τα εξής:
1.Αίτηση
2.Αστυνομική Ταυτότητα ενδιαφερομένου
3.Εκκαθαριστικό Σημείωμα φόρου εισοδήματος
4.Απόδειξη της Δ.Ε.Η. της κατοικίας στην οποία διαμένουν
5.Συμβόλαιο ιδιοκτησίας ή συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας (όπου θα φαίνεται το εμβαδόν της κατοικίας) Σε περίπτωση μίσθωσης υπεύθυνη δήλωση του μισθωτή ή ιδιοκτήτη, ότι σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας δεσμεύεται να προσέλθει στην Υπηρεσία για να δηλώσει τη διακοπή ή τη λήξης της μίσθωσης, προκειμένου να γίνει η επαναφορά στην αρχική χρέωση του ακινήτου.

2 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ Κ.ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΕ. ΔΙΟΤΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ 35% ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 2014 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!!!!!Ε, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ......ΣΑΝ ΔΕΝ ΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως έχετε δίκαιο στις παρατηρήσεις σας. Την σχετική είδηση (για την οποία σημειωτέον ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του δήμου)την πήραμε από το site αντιδημάρχου και όπως είναι διατυπωμένη, αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για επισημάνσεις όπως η δική σας. Καθώς όπως συγκεκριμένα γράφει: "Η μείωση των Δημοτικών Τελών θα ισχύει από την 1-1-2012. Το ποσό που θα προκύπτει από την μείωση των Δημοτικών Τελών θα επιστρέφεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου που θα υποβάλλεται στο Δήμο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά η οποία θα υποβάλλεται από την 1-1-2013 έως 31-3-2013 και θα επιστρέφεται το ποσό των Δημοτικών Τελών μετά την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες". Γιατί άραγε, ρωτάμε κι εμείς η επιστροφή θα γίνεται μετά τον Μάρτιο του 2013;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.