Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Εντυπωσιακή παρουσία της "Πρωτοβουλίας"


Εντυπωσιακή, ήταν η εμφάνιση που έκαναν στις εκδηλώσεις για τον καθαγιασμό των υδάτων στη Νέα Μηχανιώνα, μέλη της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού», εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την έντονη αγανάκτησή τους για τα ληστρικά μέτρα κατά του λαού που λαμβάνει η κυβέρνηση και τα δυσβάστακτα χαράτσια που έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων στη φτώχεια, την ανέχεια και την απόγνωση.

«Αυτοί για τις τράπεζες, εμείς για τη ζωή μας», έγραφε το πανό που κρατούσαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, παραταγμένα στην είσοδο της παλιάς Σκάλας της Μηχανιώνας, ενώ επίσης πανό με συνθήματα είχαν τοποθετηθεί  στα σκαλοπάτια που οδηγούν από την οδό Πολυτεχνείου προς τον ναό του Αγίου Νικολάου και το λιμάνι. Το πανό που εντυπωσίασε τους πολίτες ήταν ένα που έγραφε: «Πουλήσανε το αύριο, κρατάμε την ελπίδα».

Οι περισσότεροι από τους Μηχανιώτες που περνούσαν μπροστά από τα μέλη της «Πρωτοβουλίας», τους έδιναν τα συγχαρητήριά τους, επιδοκιμάζοντας την προσπάθεια που ανέλαβαν.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε πολύ θετικά από τους κατοίκους της περιοχής ένα πανό που είχε αναρτηθεί σε τρεχαντήρι και έγραφε το σύνθημα "Αυτοί για τις τράπεζες, εμείς για τη ζωή μας". Το τρεχαντήρι αυτό έπλεε στο λιμάνι λίγο πριν τη ρίψη του Σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.