Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

"Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε".....


«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Βογιατζή, ο οποίος εμφανίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην εβδομαδιαία εκπομπή του δήμου από τον FM 100,6 για να μας πει ότι η κατασκευή του πεζόδρομου στην Επανομή, δίχαζε τάχα επί 15 χρόνια τους κατοίκους και γιαυτό ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο την έγκριση για την κατάργησή του.

«Στην ουσία ο πεζόδρομος λειτουργούσε και σαν δρόμος. Περνούσαν μόνο τα μικρά οχήματα, δεν μπορούσαν να περνούν τα λεωφορεία γιαυτό μαράζωσε το κέντρο της Επανομής. Τώρα θα μπορούν να περνούν και όλα τα μεγάλα οχήματα», κόμπασε ο αντιδήμαρχος. Ενώ η παρουσιάστρια της εκπομπής προλογίζοντας  τον κ. Ι.Βογιατζή ισχυρίστηκε ότι «ήταν επιθυμία των κατοίκων της Επανομής να ανοίξει ο πεζόδρομος».
Αφού λοιπόν ο πεζόδρομος «δίχαζε» και οι Επανομίτες τάχα «θέλουν την κατάργηση του πεζόδρομου», γιατί ο λαλίστατος κατά τα άλλα αντιδήμαρχος δεν έφερε το θέμα, ως όφειλε, στην Επιτροπή Διαβούλευσης; Γιατί δεν πήραν τη γνώμη όχι μόνο των επαγγελματιών της Επανομής στο σύνολό τους –και όχι κάποιων καταστηματαρχών- αλλά και όλης της κοινωνίας της Επανομής; Και αφού είναι τόσο σίγουροι για την επιθυμία των δημοτών, γιατί δεν διενεργούν ένα δημοψήφισμα στην Επανομή;
Περιμέναμε ότι στην εκπομπή αυτή ο κ. Βογιατζής, εάν μη τι άλλο, θα ζητούσε τουλάχιστον μία συγνώμη για την προχειρογραμμένη λαθεμένη – όπως ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια- εισήγησή του για τη διάνοιξη του πεζόδρομου. Μία εισήγηση που όχι μόνο προκάλεσε αναταράξεις στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, αλλά δημιούργησε και πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της παράταξης, εκθέτοντας με τον χειρισμό του και τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή.
Και κάτι ακόμη: Όταν αποφασίζει κανείς να ασχοληθεί με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, όπως ο πεζόδρομος της Επανομής, η δεοντολογία επιτάσσει να καλείς και την αντίθετη άποψη να εκφράσει τη γνώμη της και όχι να επιδίδεσαι σε μονόλογο. Να καλέσεις επίσης δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους να πουν την θέση τους, αλλά επίσης να έχεις και ανοιχτά μικρόφωνα για να μπορέσουν να τοποθετηθούν και οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι. Αλλά θα μου πείτε, αυτά είναι ψιλά γράμματα…..

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.