Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Καταστηματάρχες Μηχανιώνας: Κραυγή αγωνίας

Ακόμη και οι καφετέριες στην οδό Πολυτεχνείου αντιμετωπίζουν
σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης και αναγκάζονται σε προσφορές
Αργοσβήνει η αγορά της Νέας Μηχανιώνας και από τους καταστηματάρχες της περιοχής εκβάλουν κραυγή αγωνίας, καθώς οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. Η κραυγή αυτή διατυπώθηκε για μία ακόμη φορά και μέσα από το ρεπορτάζ που έκανε η web TV «CitizenTV» στα καταστήματα της Νέας Μηχανιώνας τα οποία είναι όσο ποτέ άλλοτε άδεια από πελάτες, αν και βρισκόμαστε στην έναρξη μεγάλων εκπτώσεων που φτάνουν ακόμη και το 80%.

«Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους καταναλωτές, που δεν έχουν πλέον διαθέσιμα χρήματα, γιαυτό και η κίνηση είναι υποτυπώδης. Τα προβλήματα είναι πολλά και ο κόσμος μπερδεμένος», δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Μηχανιώνας, Λίνα Δρακάκη.
Ο κ. Φώτης Κεμάλογλου ανέφερε ότι υπάρχει πτώση 50% στον τζίρο των καταστημάτων της περιοχής, ενώ η κ. Κατερίνα Παλάσογλου δήγλωσε πως ελάχιστοι πλησιάζουν πλέον στα μαγαζιά, κι εκείνο για να αγοράσουν μικροαντικείμενα χαμηλής αξίας. Και η κ. Ρένα Τσακμάκα παρατήρησε πως το φαινόμενο αυτό δεν είναι σημερινό. «Δεν περιμένουμε πολλά από τις εκπτώσεις, καθώς εκπτώσεις κάνουμε ακόμη από το Δεκέμβριο, όμως δεν έρχονται πελάτες στα μαγαζιά μας».
Όλοι οι καταστηματάρχες της Νέας Μηχανιώνας εξέφρασαν απαισιοδοξία για την επιχειρηματική τους πορεία. «Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να κρατηθούν οι επιχειρήσεις», δήλωσαν.
Θα πρέπει οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας να στηρίξουν την τοπική αγορά, να προτιμούν τα καταστήματα της περιοχής για να μην αυξηθούν τα λουκέτα και σβήσει το επιχειρείν στην πόλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.