Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συζήτηση με έναν οργισμένο ΠΑΣΟΚτσή


Ενώ  εκεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα ηγετικά στελέχη του διαγκωνίζονται ποιος θα ανακοινώσει νωρίτερα την υποψηφιότητά του για την αρχηγία, κυρίως εξαιτίας του υπό έκπτωση αρχηγού τους, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, τα μεσαία και τα κατώτερα στελέχη, μαζί με τους ψηφοφόρους το ΠΑΣΟΚ, στρέφουν την πλάτη τους, μετά τα όσα διέπραξε σε βάρος της χώρας το κατ΄όνομα μόνο «σοσιαλιστικό κίνημα»

Τον φίλο που συναντήσαμε χτες τυχαία στο δρόμο, τον ξέραμε πάρα πολλά χρόνια, ακόμη από την περίοδο 1980-1981, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου προσπαθούσε να αναρριχηθεί στην εξουσία. Τότε μάλιστα είχαμε κοντραριστεί αρκετές φορές μαζί του, προσπαθώντας να τον πείσουμε ότι κάθε άλλο παρά «σοσιαλιστικές» ήταν οι κωλοτούμπες της ηγεσίας του. Ο ίδιος, είχε ανέβει αρκετά στην κομματική ιεραρχία και ήταν ένα από τα γνωστά μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον αθλητικό χώρο, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχοντας εκπροσωπήσει τη Θεσσαλονίκη, τη χώρα αλλά και το κόμμα του σε αρκετές διεθνείς συναντήσεις.
Ο φίλος μας χτες, ήταν τελείως αλλαγμένος. Τα είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα είχε με τους υπόλοιπους στην ηγεσία, τα είχε με το ίδιο το κόμμα που δεν αντέδρασε όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρέδιδε την Ελλάδα στην τρόϊκα και το ΔΝΤ.
-«Τηλεφώνησε κάποιος από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και με ρώτησε, στο πλαίσιο ενός γκάλοπ που όπως είπε κάνουν, ποια είναι η γνώμη μου για την πορεία του κόμματος. Τον διαολόστειλα και του είπα να μην μου τηλεφωνήσουν ξανά, καθώς το ΠΑΣΟΚ που εγώ ήξερα και εγώ είχα ονειρευτεί, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό το έκτρωμα που υπάρχει σήμερα και το οποίο, εκτός των άλλων που διέπραξε αυτή την διετία, βουλιάζει καθημερινά όλο και περισσότερο τη χώρα με τα καμώματά του», μας είπε οργισμένος.
Δεν μπορούσαμε να πούμε τίποτα μπροστά στην οργή που εξέφραζε. Πολύ περισσότερο που ο φίλος μας ήταν από τους ανθρώπους που ΔΕΝ εκμεταλλεύτηκε την 35ετή ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ και ΔΕΝ είχε κανενός είδους οφέλη…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.