Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Τι συμβαίνει με το Νατοϊκό στρατηγείο Θεσσαλονίκης;


Μια περίεργη καταγγελία, διατυπώθηκε από την Επιτροπή Θεσσαλονίκης για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΔΥΕΘ), ότι η Διοίκηση των Χερσαίων Τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ – NRF (NATO Response Force) αναλήφθηκε  από το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης. Και ότι η τελετή ανάληψης, από 1η Γενάρη και για ολόκληρο το 2012, πραγματοποιήθηκε σήμερα «εν κρυπτώ».  Επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό, περιμένουμε από το υπουργείο Άμυνας να μας εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ, το συγκεκριμένο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο «Χαμηλής Ετοιμότητας» (HQ-NDC/GR) εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του Γ' Σώματος Στρατού, με απόφαση της κυβέρνηση της ΝΔ και την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, το 2009. Αναφέροντας παράλληλα ότι «προορίζεται να φιλοξενήσει πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα, για τις ανάγκες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, εκθέτοντας το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής σε ανυπολόγιστους κινδύνους. Η ανάληψη από τη χώρα μας, από 1η Γενάρη, μέσω αυτού ακριβώς του Στρατηγείου της διοίκησης του χερσαίου τμήματος της ΝΑΤΟϊκής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης, αποτελεί έναν καινούργιο κρίκο στην αλυσίδα της εμπλοκής της πατρίδας μας στα σχεδιαζόμενα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα».
Παράλληλα η ΕΔΥΕΘ υποστηρίζει ότι «απόδειξη αυτής της αναβαθμισμένης εμπλοκής μας στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ είναι το κάλεσμα του Στρατηγείου προς τους έλληνες εφοπλιστές να διαθέσουν τα πλοία τους για μια σχεδιαζόμενη εκστρατεία μεταφοράς πολεμικού υλικού από τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου». Και καταλήγοντας εκφράζει την ανησυχία της, καθώς όπως υποστηρίζει «η μεταφορά αυτή θα περιλαμβάνει και όπλα μαζικής καταστροφής - πυρηνικά, βιολογικά και χημικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.