Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Απόγνωση στο επιβατικό κοινό από το "χειρόφρενο" ΟΑΣΘ


Απόγνωση για εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης που εξυπηρετούνται με τις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΘ, καθώς αυτές βρίσκονται «στον αέρα» και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, από αύριο Τετάρτη αναμένεται αφάνταστη ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Η κατάσταση μοιάζει μέχρι αυτήν τη στιγμή αδιέξοδη, αφού από τη μια οι εργαζόμενοι προχωρούν από το πρωϊ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου, σε επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβριο. Από την άλλη, τα ταμεία του ΟΑΣΘ έχουν... στεγνώσει και υπάρχει πρόβλημα με τους κάθε είδους προμηθευτές, κυρίως αυτούς του πετρελαίου. Την ίδια ώρα, το υπουργείο δε φαίνεται διατεθειμένο να ανοίξει άμεσα τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προς τον οργανισμό.
Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για το μήνα Δεκέμβριο και το μισό Ιανουάριο και φαίνονται αποφασισμένοι να τραβήξουν από αύριο χειρόφρενο, ακινητοποιώντας τα αστικά και αφήνοντας όλη τη Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν πήραν στην ώρα τους το δώρο Χριστουγέννων. Παραμονές των γιορτών τους καταβλήθηκε το 51% και το υπόλοιπο 49% το πήραν μόλις τις προηγούμενες μέρες, έπειτα από δάνειο που κατάφερε να εξασφαλίσει ο ΟΑΣΘ.
«Οι πράξεις μιλούν. Η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά είναι ανύπαρκτη και αδιαφορεί για τη Θεσσαλονίκη. Αυτήν τη στιγμή, στους περίπου 2.700 εργαζόμενους του ΟΑΣΘ οφείλονται 45 ημερομίσθια. Ζητάμε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό που θα μείνει χωρίς μέσα μεταφοράς, αλλά οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δε φταίνε», αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ απευθύνει στους αρμόδιους υπουργούς έκκληση, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή να συμβάλουν προκειμένου το Ελληνικό Δημόσιο να ανταποκριθεί στις συμβατικές του υποχρεώσεις προς τον οργανισμό. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι εργαζόμενοι θα λάμβαναν τα δεδουλευμένα τους και δε θα πραγματοποιούσαν επίσχεση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.