Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Νέα συνέχεια στο σίριαλ περί "Ζούμπας"

Αθρόα, είναι η συμμετοχή στα μαθήματα Ζούμπα, στο κλειστό γυμναστήριο "Αινείας"

Άμεση ήταν η απάντηση την οποία έδωσε ο επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Τροκάνας, σε άρθρο του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος συνεχίζοντας τις επιθέσεις του κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού και προσπαθώντας να στηρίξει τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει στο δημοτικό συμβούλιο, αναφέρει το πρόγραμμα σχολής χορού, θεωρώντας ότι είναι επιλήψιμο το γεγονός ότι δύο φορές την εβδομάδα κάνει μαθήματα στο 2ο  γυμνάσιο Περαίας.

Ο ίδιος, στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προκύπτει και από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά που δημοσίευσε ο «Φάρος του Θερμαϊκού», είχε δηλώσει ότι ενώ σταμάτησαν τα αθλητικά προγράμματα σε όλο το δήμο Θερμαϊκού, συνεχίζει να λειτουργεί μόνο το πρόγραμμα Ζούμπα στην Περαία.
Τώρα, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα τη λειτουργία ιδιωτικής σχολής χορού Ζούμπα Δευτέρα και Τετάρτη στο γυμναστήριο του 2ου γυμνασίου Περαίας και  το συνδέει με τα προγράμματα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Όμως, για το χώρο αυτό, τη λειτουργία του και τα σωματεία που θα φιλοξενηθούν εκεί, αρμόδια είναι η διεύθυνση του γυμνασίου και όχι ο δήμος Θερμαϊκού ή το ΔΗΠΠΑΚΥΘ.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του τμήματος αθλητισμού, τα τμήματα Zούμπα του Τμήματος Αθλητισμού λειτουργούσαν ως εξής:  το τμήμα Περαίας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στην Άνω Περαία, της Μηχανιώνας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αινείας και την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη  και στην Επανομή φιλοξενείται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Η απάντηση του Π.Τροκάνα 
Η απάντηση του κ. Π.Τροκάνα έχει ως εξής:
«Σε συνάρτηση με τα σχόλια που ειπώθηκαν όσον αφορά το τμήμα Zumba που λειτουργεί στο σχολικό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου στην Περαία, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως στο χώρο φιλοξενούνται επί σειρά ετών αθλητικά σωματεία του Δήμου και μια σχολή χορού. 
Το Τμήμα Αθλητισμού διατηρεί το δικαίωμα σε συνεργασία με την διεύθυνση του Γυμνασίου να συντονίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα προπονήσεων όσων το χρησιμοποιούν. 
Τα τμήματα Zumba του Τμήματος Αθλητισμού λειτουργούν ως εξής:  το τμήμα της Περαίας πραγματοποιείται στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στην Άνω Περαία, της Μηχανιώνας στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αινείας και την Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη  και στην Επανομή φιλοξενούμαστε στο 3ΟΔημοτικό Σχολείο. 
Μακάρι στην περιοχή μας να λειτουργούν πολλαπλά τμήματα άθλησης είτε αυτά είναι δημοτικά είτε σωματειακά και να δίνουν την δυνατότητα στους συνδημότες μας στην άσκηση. 
Η προσωρινή διακοπή των προγραμμάτων μας ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές που ζήσαμε. Είχε όμως και ένα θετικό. Διαπιστώσαμε αφενός το μέγεθος της ανάγκης των συνδημοτών μας να γυμνάζονται και να ψυχαγωγούνται και αφετέρου τον σεβασμό σε ότι τους προσφέρεται μέχρι σήμερα και την ηθική τους συμπαράσταση.  
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτό και δεσμευόμαστε ότι πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο.
Παναγιώτης Τροκάνας»

10 σχόλια:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ στον κ.ΤΡΟΚΑΝΑ
    Τα σωματεία και η σχολή χορού πληρώνουν ενοίκιο εφόσον χρησιμοποιούν δημοτικό χώρο ?και αν ναι ,ποιο είναι το ποσό του ενοικίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμμετέχουν στα έξοδα καθαριότητας, θέρμανσης, ηλεκτρικού, και συντήρησης του χώρου; Είναι υπεύθυνος κανείς για τυχόν ζημιές αν αυτές προκληθούν για οποιονδήποτε λόγο;
    Ο ιδιώτης εισπράττει χρήματα για τη δουλειά του κι αν ναι από ποιον; Επιτρέπεται να ασκείς κερδοσκοπικό επάγγελμα σε δημοτικό χώρο; Με απόφαση ποιου κ. Τροκάνα; Ποιος είναι υπεύθυνος για απολογία; Το ΔΗΠΑΚΥΘ; Ο Τσακμάκας; Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ; Ο ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟς ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντυπώσεις ?
    Να ρωτήσω τον διευθυντή ?
    Παραχωρούν δωρεάν στους συλλόγους τα γυμναστήρια και τα γήπεδα ?
    Κακώς.
    Αλλιώς και οι σύλλογοι να μην ζητάτε μηνιαία συνδρομή .
    Δεν κατάλαβα, νταβατζηλίκια με την δημοτική περιουσία ?
    Εάν εγώ, που δεν θέλω να είμαι γραμμένος σε κάποιο σύλλογο
    και να πληρώνω συνδρομή ,
    μπορώ να πάω να γυμναστώ σε δημοτικό γήπεδο ?
    Με τίποτα .
    Οπότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πιστεύω ότι ό Δήμος έχει να παρουσιάσει πολλά. Αλλά σε αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι γίνετε μια προσπάθεια, προσφέρει χαρά και ελπίδα που την χρειάζεται σήμερα η κοινωνία μας. Τόσες χιλιάδες πολίτες συμμετέχουν σε αυτά τα τμήματα.
    Στο δημοτικό συμβούλιο σχεδόν όλοι οι Δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν τον απολογισμό εκτός από τρείς έξυπνους ήταν μια εικόνα σύμπνοιας και συνεργασίας. Ο πολιτισμός ενώνει και δεν χωρίζει!
    Θα προέτρεπα τον κ. Τροκάνα και τον καθένα υπεύθυνο να μην απαντήσει. Γιατί αυτοί οι συμπολίτες της μοίρλας και της στεναχώριας πρέπει να παραγκωνιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσύ, συμπολίτη που είσαι άπλας, σε προτρέπω να δώσεις το σπίτι σου εάν έχεις φυσικά η το μαγαζί σου στον κύριο ΤΡΟΚΑΝΑ ,ΤΣΑΚΜΑΚΑ κ.λ.π να βάζεις όποιον θέλεις μέσα τζάμπα για να κάνει το κομμάτι του.
    Δημοτικό γυμναστήριο που τα έξοδα συντήρησης μας βαραίνουν όλους, με τα δημοτικά τέλη που τα αυξάνουν κάθε χρόνο κατά το δοκούν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ,δεν το επιτρέπω να δίνεται τζάμπα σε σωματεία και ιδιωτικές σχολές χορού .
    Το κατάλαβες κύριε άπλα ?τα σωματεία και οι σχολές παίρνουν κάθε μήνα συνδρομές από τα μέλη τους ,από αυτές και να πληρώσουν ενοίκιο και τα έξοδα συντήρησης .
    Όχι επειδή κάνουν εκδηλώσεις και κόβουν πίτες να καλούν τους τοπικούς άρχοντες να τους λιβανίζουν μισή ώρα ενώπιων προβάτων ψηφοφόρων και μετά εμείς να πληρώνουμε όλη τη χρονιά τα γαμ@@ τους.Προφανώς δεν πρέπει να είσαι και κάτοικος του Θερμαικού και έτσι δεν πληρώνεις τα αυξημένα τέλη και γιαυτο το παίζεις άπλας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς όλοι κρίνονται μέσα από τις εκλογές. Μην οδηγήσετε την συζήτηση στο ποιοι ψηφίζουν τι γιατί είναι ατελείωτη. Απλός να σας πώ ότι οι πολιτικοί μας είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
    Δεύτερον σίγουρα δεν πρέπει να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη και είναι κατακριτέα η δημοτική αρχή, αλλά προτείνετε και από πού να τα μαζέψουν. Επίσης στο σύνολο των δαπανών μου τα δημοτικά τέλη αγγίζουν περίπου το 3% έχω ένα σπίτι 70 τ.μ. ναι δεν θα ήθελα να πληρώνω καθόλου αλλά δεν γίνετε.
    Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει αν σύλλογοι και φορείς χρησιμοποιούν δημοτικούς χώρους αρκεί να τους σέβονται και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους σε περίπτωση ζημιών. Αν δεν τηρείτε αυτό και ξέρετε κάτι παραπάνω ναι είναι κατακριτέοι και να μας το αναφέρετε επι του συγκεκριμένου για να τους κράξουμε. Στην τελική συμπολίτες μας ασχολούνται που και αυτοί πληρώνουν δημοτικά τέλη.
    Όσο για τις κοπές και τις προβολές συμφωνώ μαζί σας, αν και σε μια κοπή πέτυχα τον Τσακμάκα, έναν απλό χαιρετισμό απεύθυνε και ούτε καν καθόταν στην μπροστά σειρά.
    Όλοι μας είμαστε σε δεινή θέση αλλά πλέον έχω βαρεθεί να κλαίγομαι και να μοιρλιάζω, δεν αλλάζει τίποτα έτσι. Για αυτό επιλέγω να υποστηρίζω προσπάθειες που θεωρώ ότι δίνουν μια ευχάριστη νότα στο σύνολο της κοινωνίας και κατά επέκταση αισιοδοξία. Επί του συγκεκριμένου μου αρέσει που μέσα από την ζουμπα αρκετοί συμπολίτες μας βρίσκουν μια διέξοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου
    και η μομφή δεν απευθύνεται μονάχα στους δυο
    αλλά και στους προγενέστερους
    όπως και σε αυτούς που θα διοικήσουν στο μέλλον.
    Φυσικά και πρέπει να δίνονται τα δημοτικά γήπεδα
    σε συλλόγους και φορείς
    αλλά με κάποιο τίμημα για να μπορεί να γίνεται η συντήρηση τους
    και επίσης εάν πραγματικά οι δημοτικοί μας άρχοντες ήθελαν ο κόσμος να αθλείται
    θα έκαναν ανοιχτά γήπεδα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα
    για να μπορεί ο καθένας μας να γυμναστεί όποια ώρα θέλει
    και χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι γραμμένος σε κάποιον σύλλογο .
    Εκεί όμως δεν έχει μάντρωμα τον ψηφοφόρων
    ώστε την κρίσιμη περίοδο των εκλογών να ζητούνται επιτακτικά οι ψήφοι
    και να εξαργυρώνονται γραμμάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από την όλη συζήτηση για το θέμα της Ζούμπας, προκύπτουν δύο συμπεράσματα αγαπητοί συνδημότες. Το ένα ότι θα πρέπει ο Δήμος Θερμαϊκού να επανεξετάσει τον τρόπο παραχώρηση δημοτικών χώρων σε σωματεία και φορείς. Απ΄ότι ξέρω, η παραχώρηση σήμερα γίνεται δωρεάν, με τη δέσμευση όμως της αφιλοκερδούς χρήσης. Εάν διαπιστωθεί ότι εισπράττουν χρήματα από τους αθλούμενους, τότε να υποχρεωθούν στην καταβολή ενοικίου.
    Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η γκρίνια για ότι καλό γίνεται. Και πρέπει να δεχτούμε ότι το γεγονός πως 1.200 δημότες του Θερμαϊκού μπορούν και γυμνάζονται χάρις στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού, είναι μία σημαντική επιτυχία του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα της Ζούμπα δεν προέκυψε από την πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος στα θέματα αθλητισμού αλλά από την μη ψήφιση του απολογισμού από τρεις μόνο δημοτικούς συμβούλους και από τις κατηγορίες του Στεφανίδη περι ευνοϊκής μεταχείρισης της Δασκάλας της Ζούμπας από τον ΔΥΠΑΚΗΘ για να μην ξεχνιόμαστε και παρασύρθηκε η κουβέντα στην ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.