Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Αίτηση Αλεξανδρή στο ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας


Διάβημα στον Περιφερειακό διευθυντή του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δημήτρη Μαυρίδη, έκανε λίγο πριν το μεσημέρι ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ζητώντας με αίτησή του να επισπευσθεί η διαδικασία ελέγχου των περιουσιακών του στοιχείων και να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί «ώστε να λάμψει πλήρως η αλήθεια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μετά την κατάθεση της αίτησης του δημάρχου Θερμαϊκού, που πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 945/17-1-2013, ο περιφερειακός διευθυντής του ΣΔΟΕ τον διαβεβαίωσε ότι παρά το γεγονός πως η υπηρεσία του κατακλύζεται αυτό το διάστημα από πλήθος καταγγελιών, που πρέπει να ελέγξει, εντούτοις θα καταβληθεί προσπάθεια να συντομευθεί ο έλεγχος για τον κ. Αλεξανδρή και άλλα δημόσια πρόσωπα που βρέθηκαν στη λίστα της υπηρεσίας του. «Εσείς θα ελεγχθείτε κατά προτεραιότητα», τον διαβεβαίωσε ο κ. Μαυρίδης.
Νωρίτερα το πρωϊ της Τρίτης ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του «Ακτιβιστή» στο ραδιόφωνο «Σίτι Ιντερνάσιοναλ» στα FM 106,1  επανέλαβε αυτά που είχε δηλώσει στο «Φάρο του Θερμαϊκού» από την Κυριακή ακόμη ότι το όνομά του βρέθηκε στη λίστα του ΣΔΟΕ, μετά την καταγγελία που είχε διατυπώσει τον Οκτώβριο του 2011, με επιστολή προς 25 περίπου υπηρεσίες, ένα άτομο που υπέγραφε ως «Ελένη Καλογεροπούλου» και δήλωνε «κάτοικος Θερμαϊκού». Όπως όμως διαπιστώθηκε, τόσο το όνομα, όσο και η διεύθυνση κατοικίας που δήλωνε, είναι ανύπαρκτα.

Αντιδρούν και οι άλλοι δήμαρχοι
Στο μεταξύ, έντονα αντέδρασαν και οι άλλοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, το όνομα των οποίων βρίσκεται στη λίστα του ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθούν για το ενδεχόμενο «παράνομου πλουτισμού».
Δανιηλίδης: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος  Δανιηλίδης, ο οποίος σκοπεύει με συμβολαιογραφική πράξη να εξουσιοδοτήσει το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη αρχή να ελέγξει ό,τι υπάρχει στο όνομά του. Τις προσεχείς ημέρες μάλιστα θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου την εξέλιξη όλων των περιουσιακών στοιχείων του από το 1990 έως σήμερα. «Πλήρης διαφάνεια και όλα στο φως. Με δική μου πρωτοβουλία το 1994 και μόλις είχα εκλεγεί δήμαρχος, πριν να αναλάβω, έδωσα στη δημοσιότητα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και των συγγενών μου. Τα ακίνητα περιουσιακά μου στοιχεία δεν έχουν αυξηθεί. Τα δύο επιπλέον που απέκτησα είναι με γονική παροχή από τους γονείς μου. Οι τραπεζικές καταθέσεις μου είναι πλήρως δικαιολογημένες από τις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις μου, αναγράφονται στο πόθεν έσχες και φυσικά είναι πλήρως φορολογημένες», δήλωσε ο κ. Δανιηλίδης.
Λαφαζανίδης: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να είμαι σ’ αυτή τη λίστα. Δεν έχω καταθέσεις ούτε σε τράπεζες του εσωτερικού ούτε του εξωτερικού. Όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που απέκτησα είναι ένα διώροφο κτίριο, κι αυτό με δάνειο. Πρόπερσι έγινε ένα δικαστήριο γιατί καθυστέρησα να καταθέσω το πόθεν έσχες και αθωώθηκα. Τότε είχε γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα περιουσιακά στοιχεία μου», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.