Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Tίτλοι τέλος για τον ημερήσιο "Αγγελιοφόρο" που κλείνει

Αίσθηση, προκάλεσε η διακοπή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», που ανακοίνωσε χθες στους εργαζομένους η διοίκηση της εταιρείας, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως «ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά». Το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας θα εκδοθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με το σχέδιο της διοίκησης της εταιρείας, θα πρέπει σε πρώτη φάση να φύγουν 40 εργαζόμενοι με εθελουσία έξοδο και στη συνέχεια από τους 135 εργαζόμενους να παραμείνουν 76 για να καταστεί βιώσιμη η επιχείρηση και να συνεχίζουν να λειτουργούν ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και το site της εφημερίδας.
Σημειώνεται ότι και πριν ένα ακριβώς χρόνο, τον Ιανουάριο του 2012, είχε σταματήσει η έκδοση του ημερήσιου φύλλου του «Αγγελιοφόρου», το οποίο όμως επανεκδόθηκε λίγους μήνες αργότερα, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.
Η εφημερίδα εκδίδεται από την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν, εκτός από την οικογένεια Μπακατσέλου, ο ΔΟΛ και ο Πήγασος.
Στις 11 το πρωϊ, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ επί της οδού Στ. Καλλάρη, άρχισε εργασιακή  συνέλευση των δημοσιογράφων του «Αγγελιοφόρου» για να αποφασιστεί η στάση τους.
Υπενθυμίζεται ότι εργαζόμενοι της εφημερίδας παραμένουν απλήρωτοι για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο και ήταν έτοιμοι να προχωρήσουν σε απεργία μετά το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΜΘ την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα υπήρξε πίεση για την εξαγορά της εφημερίδας από τον όμιλο Μπόμπολα που κατέχει το 1/3 των μετοχών χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.