Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ανεξαρτητοποίηση Α.Ζαβέρκου με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα κατά του Ν.Παράσχου


Ν.Παράσχου: "Διέγραψα τον Ζαβέρκο πριν ανεξαρτητοποιηθεί"
Σε κλίμα μεγάλης έντασης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά την ανάγνωση επιστολής που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ζαβέρκος. Και με την οποία, ανακοινώνοντάς την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη της «Κοινωνίας των Πολιτών», εξαπέλυσε μύδρους κατά του επικεφαλής της, Νίκου Παράσχου, με βαρείς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα.

Η ενέργεια Ζαβέρκου, που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, οφείλονταν στην ενέργεια του κ. Παράσχου να μην τον προτείνει για Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κατά τις δημαιρεσίες της 6ης Ιανουαρίου.
Όπως έλεγε στην εισαγωγή της επιστολής του ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος:
Με την παρούσα επιστολή μου σας δηλώνω επισήμως ότι δεν ανήκω πλέον στη δημοτική παράταξη της «Κοινωνίας των Πολιτών». Παραμένω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι εδώ και πολύ καιρό η παράταξη είναι ανύπαρκτη. Δεν υφίσταται δυναμική παρουσία ενώ η παρουσία του υποτιθέμενου αρχηγού της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είναι κενή χωρίς ουσιαστικές προτάσεις και θέσεις. Ο αρχηγός ποντάρει μόνο στο εφήμερο μικροκομματικό του κέρδος.
Συνεχίζοντας ο κ. Ζαβέρκος χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για «εκφυλισμό της παράταξης», ισχυρίζονταν ότι «ο αρχηγός της παράταξης έμεινε μόνος του με την ταμπέλα και τα κλειστά γραφεία», μιλούσε για «πολιτικάντηδες που είναι εγκλωβισμένοι στην απραξία και τον μοναχισμό τους» και «πολιτικούς τυχοδιώκτες», και έκλεινε υπερηφανευόμενος ότι «δεν έμαθα να γλύφω και να παζαρεύω την ιδεολογία μου».
Η επιστολή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Νίκου Παράσχου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι είχε διαγράψει τον κ. Ζαβέρκο από την παράταξή του και γιαυτό το λόγο δεν τον ψήφισε στις δημαιρεσίες. Και όπως είπε χαρακτηριστικά «τον διέγραψα από την παράταξη γιατί η όλη του στάση ήταν πολύ μακριά από κάθε κώδικα συμπεριφοράς». Έκλεισε δε με την επίκληση του ρητού «ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθένα».
Τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο αργότερα, όταν ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Στεφανίδης, παίρνοντας το λόγο, επιτέθηκε κατά του κ. Παράσχου, χαρακτηρίζοντας «γελοία» τα όσα είχε πει προηγουμένως ο επικεφαλής της «Κοινωνίας των Πολιτών». Η ενέργεια αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από τον τελευταίο:
-Ν.Παράσχου: «Δεν μπορώ να καταλάβω για πιο λόγο ο κ. Στεφανίδης αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου. Εκτός και αν σας έδωσε κάποιο παράβολο και εμφανίζεται ως «άγγελος» του Ζαβέρκου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρήκε «γελοία» αυτά που είπα. Πάντως, εμένα η όλη του στάση εδώ και δύο χρόνια μου προκαλεί λύπη, γιατί κατάφερε με τη συμπεριφορά του να μην διοικηθεί ο τόπος μας όπως θα έπρεπε».
Λίγο νωρίτερα, υπήρξε αψιμαχία του κ.Στεφανίδη με τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Π.Πεντούση όταν παρατήρησε πως είναι αντιδεοντολογικό εάν κάποιος δημοτικός σύμβουλος διαφωνεί με την παράταξη στην οποία ανήκει να κατεβάζει ολόκληρη διακήρυξη. «Απλώς και μόνο έχει το δικαίωμα για καθαρά τυπικούς λόγους να πει ότι διαφωνώ ως προς τον τρόπο λειτουργίας και υποβάλω την παραίτησή μου. Αυτή η επιστολή δεν έπρεπε να διαβαστεί, να μην ακούγονται από την έδρα τέτοιες εκφράσεις».
-Στεφανίδης: Αυτή είναι δική σας ερμηνεία
-Πεντούσης: Κυριάκο, τα μαθήματα για το δημοτικό συμβούλιο να μην τα δίνεις σε μένα, γιατί τα έχω πάρει εξ απαλών ονύχων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.