Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στερνό "αντίο" στον Άγγελο από την αθλητική οικογένεια

Μέσα σε βαθύ πένθος, έγινε στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου, στο Πλαγιάρι,  η κηδεία του 16χρονου ποδοσφαιριστή του Άρη, Άγγελου Τσιπούρα που έσβησε από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα και το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του ΑΡΗ, εκπρόσωποι του αθλητικού κόσμου, αλλά και μεγάλος πλήθος κόσμου.


Θλιβερές φιγούρες οι γονεις του Άγγελου. Προσπαθούσαν να πάρουν δύναμη από όλον αυτόν κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό τους, σε αυτή την στιγμή της συμφοράς. Η οικογένεια του Άρη παραβρέθηκε σύσσωμη στην κηδεία. Δεν ήταν παρόντες μόνο οι συμπαίκτες του Άγγελου στην Κ17, ήταν σύσσωμη η ομάδα της Κ20, η ανδρική ομάδα με τους περισσότερους παίκτες παρόντες, τα διοικητικά συμβούλια της ΠΑΕ, της Κοινωνίας Μελών, του Ερασιτέχνη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, με τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ, Αντώνη Ασημακόπουλο… Παλιοί προπονητές του Άγγελου ήταν εκεί.

Ο Γιώργος Σεμερτζίδης, ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, αλλά και ο Αλέκος Κατσιαούνης, ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο γιος του οποίου ήταν συμπαίκτης με τον Άγγελο. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης, ο Αντώνης Ζαμπέτας και ο Τάσος Ορφανίδης ήταν επίσης παρόντες για το «τελευταίο αντίο».
Παρόντες και παιδιά από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ με τον Βαγγέλη Πουρλιωτόπουλο παραβρέθηκαν στην τελετή, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως υπήρχαν δεκάδες στεφάνια από τους φορείς του Άρη, από συνδέσμους οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, αλλά και από οργανωμένους του ΠΑΟΚ.
Οι σημαίες στο «Κλ. Βικελίδης» από το πρωί κυματίζουν μεσίστιες, ενώ αποφασίστηκε να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 3 σε όλα τα παιχνίδια της Κ-17 μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του, το πρόβλημα του άτυχου 16χρονου παιδιού, ο θάνατος του οποίου σκόρπισε θλίψη στον αθλητικό και μη χώρο, δεν ήταν καρδιογενές.
Συγκεκριμένα σημειώνεται πως ο Άγγελος Τσιπούρας έχασε την ζωή του από οξύ εγκεφαλικό και πνευμονικό οίδημα, παθολογικής αιτιολογίας. Ωστόσο η τυπική επικύρωση της τελευταίας διάγνωσης, θα γίνει μετά τις ιστολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου ένα μήνα.
Ο άτυχος νέος, γεννημένος την Πρωταπριλιά του 1996, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις Ακαδημίες του Συλλόγου. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν μέλος της τρίτης τη τάξει επαγγελματικής μας ομάδας και από τα βασικά στελέχη της ομάδας Κ-17 του ΑΡΗ, που τον περασμένο Μάιο κατέκτησε τον τίτλο Πρωταθλητή Ελλάδας στην Τρίπολη. Αγωνίζονταν στη θέση του αριστερού μπακ.
Επίσης αποφασίστηκε οι ποδοσφαιριστές τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των τμημάτων υποδομής στους αγώνες του Σαββατοκύριακου να αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ κατατέθηκε σχετικό αίτημα στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Θερμαϊκού
Τα θερμά συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αδικοχαμένου μαθητή – αθλητή, Άγγελου Τσιπούρα, εκφράζει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη της οικογένειάς μου και εμού προσωπικώς για τον άδικο χαμό του 16χρονου τέκνου σας, υπόδειγμα μαθητή και αθλητή. Εύχομαι, έστω και αυτή τη στιγμή, τη χειρότερη για έναν γονιό, η έκφραση εκτίμησης και αγάπης όλων μας προς τον Άγγελο, να σας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσετε τον δύσκολο δρόμο σας».
Με θλίψη,
Ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής

Οι φωτογραφίες είναι από το Pressaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.