Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

B.Παπαγεωργόπουλος: "Θα πέσω από το Λευκό Πύργο"


Επί τρεις ώρες, χωρίς να κάνει ούτε ένα λεπό παύσης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ολοκλήρωσε πριν από λίγο το πρώτο σκέλος της απολογίας του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης - μαμούθ που αποκαλύφθηκε κατά τη θητεία του.

Ο πρώην δήμαρχος ο οποίος κάθεται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κακουργηματικές κατηγορίες ανέφερε ότι "βρίσκεται σε εξαιρετικά επώδυνη θέση" σημειώνοντας ότι δε θέλει ν' αφήσει τίποτα αναπάντητο. Χαρακτηρισε το πόρισμα της επιθεωρήτριας εντελώς αναξιόπιστο και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια την οικονομική του κατάσταση. «Αν βρούνε ότι έχω έστω και ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού εγώ θα πέσω από το Λευκό Πύργο» είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε ψεύτη τον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και έκανε λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του. «Τα ψέμματα που είπε ο Γιάννης Μπουτάρη δε στηρίχθηκαν σε στοιχεία. Υβρίζει και κατασυκοφαντεί τον άνθρωπο που διαδέχτηκε χωρίς αποδείξεις. Εχει κάνει δύο δηλώσεις ότι με τιμά και ήρθε εδώ να πει για καμόρα και ομερτά» είπε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στα «20 αξιώματα που είχε παράλληλα με τη θέση του δημάρχου και έκανε λόγο για «μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων» προκειμένου να δικαιολογήσει το πως δεν αντιλήφθηκε την υπεξαίρεση που γινόταν για τουλάχιστον μία δεκαετία στα ταμεία του δήμου.
«Καλούμαι να απολογηθώ για μια δυσάρεστη και επώδυνη υπόθεση που έσκασε στα χέρια της δικής μου διοίκησης. Έσκασε στα δικά μου χέρια η βόμβα» είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε: «Μια υπόθεση που εγώ προσωπικά κατήγγειλα και ενημέρωσα το λαό της Θεσσαλονίκης 24 ώρες μετά την αποκάλυψή της». Ο κ.Παπαγεωργόπουλος διερωτήθηκε πως όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν είχαν διαπιστώσει το παραμικρό τονίζοντας ότι η διοίκηση του «λειτουργούσε βάσει της κείμενης νομοθεσίας».
Στην απολογία του κάλυψε τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικώνπου είναι συγκατηγορούμενοι του αναφέροντας ότι είναι «εξαιρετικοί άνθρωποι» ενώ επισήμανε ότι «είίναι απολύτως βέβαιο ότι η υπεξαίρεση ξεκίνησε πριν από τη θητεία του». «Ακόμη και η σημερινή διοίκηση ότι αποδέχεται ότι η υπεξαίρεση γινόταν πριν τη θητεία μου» είπε χαρακτηριστικά.
Για την αξιοπιστία της επιθεωρήτριας που διενήργησε τον έλεγχο και η οποία προσδιορίζει το έλλειμμα στα τα ταμεία σε 51,4 εκατ. ευρώ ο κ.Παπαγεωργόπουλος είπε ότι «έπεσε πολύ έξω». 
Χαρακτήρισε "παραμύθια" τους ισχυρισμούς του βασικού κατηγορούμενου Παναγιώτη Σαξώνη ο οποίος ισχυρίζεται ότι χρήματα της υπεξαίρεσης κατέληγαν στα χέρια του στενότερου του συνεργάτη Μιχάλη Λεμούσια.«Το σενάριο του Σαξώνη είναι ευτελές. Δεν υπάρχει κόκος αξιοπιστίας στα λεγόμενα του. Τον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ λέει ότι τον πήρε ο αείμνηστος Σταμάτης Καραμανλής και τον πήγε στο γραφείο του γενικού. Γιατί ο Σταμάτης δεν τον έφερε σε μένα που ήμασταν χρόνια φίλοι και κουμπάροι. Λέει ότι έδινε κάθε μήνα στο γενικό χρήματα. Δε βρήκε ούτε ένα ψευδομάρτυρα να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του. Βάζει όλη τη διοίκηση στο κάδρο για να πετύχει μείωση της ποινής του» είπε ο κ.Παπαγεωργόπουλος.
Για τις ειδικές εντολές για μη απόδοση ασφαλιστικών εισφορών ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Φτάναμε στο απροχώρητο επειδή παρακρατούσε το ελληνικό κράτος θεσμοθετημένους πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που γινόταν στο δήμο Θεσσαλονίκης εγγράφως στους άλλους δήμους γινόταν στο μιλητό».
Για τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών ανέφερε: «Η επιθεωρήτρια ότι βλέπει σαν καινούργια είσοδο στους λογαριασμούς το θεωρεί αδικαιολόγητο. Δεν κάνει διασταύρωση.  Κανένας δεν μπόρεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στην τσέπη μου παρανόμως έστω και ένα ευρώ. Τα τελευταία 25 χρόνια μένουμε με τη σύζυγό μου σε διαμέρισμα 120 τ.μ. σε συγκρότημα κατοικιών. Μοναδική μεταβολή μου στην ακίνητη περιουσία αυτά τα χρόνια είναι ένα σπίτι στον Αγιο Αθανάσιο Πέλλας. Εγώ θα πέσω από το Λευκό Πύργο αν βρείτε ότι έχω χρήματα στο εξωτερικό» είπε μεταξύ άλλων.
Για το λογαριασμό της δημοτικής παράταξης και το γεγονός ότι χρήματα επενδύθηκαν στο Χρηματιστήριο ανέφερε: «Το θέμα των μετοχών είναι απολύτως νόμιμο. Καλούσαν τους Ελληνες ο Σημίτης και ο Παπαδήμος να τοποθετήσουν τα χρήματα τους στο Χρηματιστήριο.
 πηγή: Aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.