Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

I.Τσακμάκας: "Επιστρέφει η λάσπη στον ανεμιστήρα..."


του Γιάννη Τσακμάκα*
Σχετικά με το θέμα των «Λοιπών Εξόδων», στον προϋπολογισμό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  που απασχόλησε ατυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση, θα ήθελα να διατυπώσω τις απόψεις μου, για να μπουν ορισμένα πράγματα επιτέλους στη θέση τους.

Ο κ . Στεφανίδης, που δημιούργησε το θέμα, είχε μπροστά του την εισήγηση, είχε πέντε μέρες στη διάθεσή του να τη μελετήσει. Αλλά μάλλον δεν ήξερε να την διαβάσει, αλλά ούτε έκανε τον κόπο να απευθυνθεί στην υπηρεσία μας για να του δοθούν όλες οι απαντήσεις.
Προσπαθεί να κρύψει την άγνοια και την ανυπαρξία του, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα. Θα θυμίσω, ότι η πρόταση μας για τον προϋπολογισμό του  ΔΗΠΠΑΚΥΘ για το 2013 (ίσως να νόμιζε ότι επρόκειτο για απολογισμό του 2012 ), υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, από τους 24 στους 27 συμβούλους, από το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του τόπου μας, επιβραβεύοντας μας με αυτόν τον τρόπο, για την εργατικότητα, το μεράκι μας, τον τρόπο με τον οποίο σεβαστήκαμε τα χρήματα των συνδημοτών μας.
 Όσον αφορά το ερώτημα του για την Ζούμπα, ειλικρινά ακόμα δεν έχω καταλάβει τι εννοούσε. Ίσως να μπέρδεψε την Ζουμπα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ με κάποια άλλη ιδιωτική σχολή, αλλά και αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί να εκστομίζονται τέτοιες ανακρίβειες στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετατρέποντας το σε κακής ποιότητας μεσημεριανή εκπομπή.
Σημειώνω επίσης ότι η ανάλυση των «ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΟΔΩΝ» του προϋπολογισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ για το έτος  2013, είναι ήδη δημοσιευμένη στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ώστε να μην υπάρχει καμία απολύτως σκιά στην υπόθεση.
ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ . Αν ο κ. Στεφανίδης καταλάβει, έστω και τώρα, το ατόπημα του, θα δεχτώ την συγγνώμη του. Αν πάλι όχι, τότε θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την γνωστή ρήση του Α.Αινστάιν περί …..σύμπαντος.
 Υ.Γ. Όταν κάποιος ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα, πρέπει πρώτα να βεβαιωθεί ότι ο ανεμιστήρας είναι στραμμένος αντίθετα από το πρόσωπο του..

*Ο Γιάννης Τσακμάκας είναι δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

5 σχόλια:

  1. ΠΡΟΤΑΣΗ προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο αυτού....

    ...με αφορμή την φασαρία που δημιουργήθηκε για τα "λοιπά έξοδα" του ΔΗΠΠΑΚΥΘ για άλλη μια φορά θα ήθελα και από αυτό το βήμα να κάνω την πρόταση στα Δημοτικά Συμβούλια να αξιοποιείται η δυνατότητα προβολής των θεμάτων για την καλύτερη ενημέρωση τόσο των δημοτικών συμβούλων όσο και των πολιτών που παρακολουθούν την συνεδρίαση.

    Όπως προβάλλετε κάποιες λίστες κατά την διάρκεια του απολογισμού πεπραγμένων έτσι θα μπορούσατε να προβάλλετε τις ανάλογες λίστες, τα θέματα αλλά και τα τοπογραφικά όπου αναφέρονται στα θέματα για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού. Είναι κάτι ανέξοδο και εύκολο. Ανεβάζει το κύρος του θεσμού και την εκτίμησή σας από τους πολίτες.

    ... καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο όλη την κουβέντα εσείς επισημαίνεται ότι πρέπει να παρουσιάζονται αναλυτικά τα στοιχεία για κάθε απολογισμό την στιγμή που είναι αναρτημένα στην διάυγεια. ΕΛΕΟΣ
    Δεν σας προβληματίζει ότι οι 24 από τους 27 ψηφίσαν τον προυπολογισμό.
    Οι Στεφανίδης με την Φερβελή που είναι από την Μηχανιώνα και προσπαθήσανε να υποτιμήσουν τον συντοπίτη τους για τα ψηφαλάκια δεν σας ενόχλησε.
    Δεν σας ενοχλεί ο λαϊκισμός και η φαρσοκωμωδία που στήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις εντυπώσεις.
    Αντί να παραδειγματιζόμαστε από την λειτουργία βγάζουμε χολή χωρίς λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ανώνυμε (έλεος με αυτήν την ανωνυμία !!!!), εσείς από την πρόταση αυτό καταλάβατε;;;; Μάλλον δεν παρακολουθείτε τακτικά τα συμβούλια γι' αυτό .... ξαναδιαβάστε την πρόταση για να την κατανοήσετε - όσο για την διαύγεια, ενημερώνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις μάλλον κάπως βραδύρυθμα .....

      Το τι ενοχλεί, όχι μόνον στα δημοτικά συμβούλια αλλά και στην όλη λειτουργία του δήμου δυστυχώς γεμίζει τόμους και όσο μπορώ και τα δημοσιεύω αλλά και προσπαθώ να βρω και να προτείνω λύσεις - ΕΠΩΝΥΜΑ.

      Διαγραφή
  3. η ερωτηση ειναι σαφης ,αλλα κανεις δεν εχει το σθενος να βγει και να απαντησει με σοβαροτητα ,.Οι ανθρωποι που προσλαμβανονται στο τμημα αθλησης του δημου ,πρεπει να ειναι αποφοιτοι τεφαα ,ναι η οχι΄?και επισης απο ποτε δωσατε το δικαιωμα σε καποιο τμημα αθλησης του δημου ,να γινεται μαγαζακι του καθενος και να πραγματοποιουνται party σε μαγαζια οπου σιγουρα προκυπτουν εσοδα ,και επισης τα εσοδα αυτα που πηγαινουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για να κάνει κάποιος zumba δεν πρεπει να ειναι γυμναστης, αλλα official zumba instructor. και η κοπελα zumba κανει και official zumba instructor ειναι. τιποτα περισσοτερο, τιποτα λιγοτερο. Μπορείτε να την βρείτε και στο ΕΠΙΣΗΜΟ σαιτ της zumba ονομαστικά μάλιστα το οποιο εχει ολους τους OFFICIAL zumba instructors:http://www.zumba.com/en-US/instructors/search/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.