Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ο Γ.Τσαμασλής νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

O καταγόμενος από το Μεσημέρι, Γιώργος Τσαμασλής είναι ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, μετά την εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
O Γιώργος Τσαμασλής προηγούνταν από τον  πρώτο γύρο, όμως χρειάστηκαν τρεις γύροι για να εκλεγεί με σχετική πλειοψηφία.  Τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου:
Γιώργος Τσαμασλής: 30
Μίμης Φωτόπουλος: 13
Θεοχάρης Αποστολίδης: 4
Νωρίτερα είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μιχάλης Τζόλλας.
Αμέσως μετά ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συνεχάρη το νέο αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους και ανέφερε: «Ήταν μια δύσκολη επιλογή για όλους, το ξέρω. Ένα είναι το μήνυμα. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Προχωράμε όλοι μαζί μπροστά».
Από την πλευρά του ο κ. Τσαμασλής, ανέφερε ότι τηρήθηκε μια δημοκρατική διαδικασία, ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους και δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί από τη θέση του Αντιπερειάρχη.
Να σημειωθεί, ότι στη δεύτερη ψηφοφορία συμμετείχαν ο Γιώργος Τσαμασλής, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Θεοχάρης Αποστολίδης, καθώς ο Μιχάλης Τζόλλας αποχώρησε από την ψηφοφορία και δήλωσε ότι ψηφίζει λευκό. Σε δηλώσεις του ο κ. Τζόλλας, έκανε λόγο για «μικροψυχίες και σκοπιμότητες», σημείωσε ότι «δεν περίμενε τέτοια συμπεριφορά από ορισμένους ανθρώπους», κάλεσε τους συμβούλους να ψηφίσουν το καλύτερο και ευχήθηκε, όπως είπε, «να μη μετανιώσουμε την επόμενη μέρα».
Σηεμιώνεται ότι ο κ. Τζιτζικώστας, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα τα ονόματα των 3 θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ενώ θα παρουσιάσει και το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.