Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Κίνδυνος να μείνει χωρίς συγκοινωνίες ο νομός Θεσσαλονίκης από την προσεχή Τετάρτη


Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς αστικές συγκοινωνίες, διατρέχουν από την ερχόμενη Τετάρτη περίπου 1.000.000 κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης που μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Κατόπιν αυτού, οι συγκοινωνίες σε σχεδόν ολόκληρο το νομό βρίσκονται για μία ακόμη φορά στον αέρα. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς να ανταποκριθούν στις συμβατικές υποχρεώσεις τους προς τον Οργανισμό, έτσι ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους. Σε αντίθετη περίπτωση, από την Τετάρτη θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Αν συμβεί αυτό, τότε τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν και 1.000.000 πολίτες θα μείνουν χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς.

Δεινή κατάσταση
«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ βρίσκονται πλέον σε δεινή οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας έντονα το πρόβλημα ακόμη και της καθημερινής επιβίωσης. Αιτία το γεγονός ότι διανύουμε το δεύτερο συνεχόμενο μήνα χωρίς να μας καταβληθούν οι νόμιμες δικαιούμενες αποδοχές μας», αναφέρουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ σε σχετική ανακοίνωσή τους.
«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την άρνηση των συναρμόδιων υπουργείων να ανταποκριθούν στις συμβατικές οικονομικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου έναντι του ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να αδυνατεί να εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις του έναντι πιστωτών, αλλά και μισθοδοσίας προσωπικού», προσθέτουν.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν ότι «η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τους αναγκάζει να προβούν στην ύστατη ενέργεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, την οποία απέφυγαν κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς, όπως υπογραμμίζουν, αντιλαμβάνονται την επίσης δύσκολη συγκυρία που βιώνει η αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι χιλιάδες των εργαζομένων που χρησιμοποιούν το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.