Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ι.Αλεξανδρής: «Δεν έχω να φοβηθώ ούτε να κρύψω τίποτα»

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού απαντά για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε το «Έθνος της Κυριακής»

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα, δεν έχω να κρύψω τίποτα, καλά έκαναν και άρχισαν τον έλεγχο», λέει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, όταν κλήθηκε από το «Φάρο του Θερμαϊκού» να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής»,  σύμφωνα με το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό.

Ο κι. Αλεξανδρής δίνει και τη δική του εξήγηση για το λόγο για τον οποίο το όνομά του βρίσκεται στον κατάλογο των 110 προσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών που ελέγχονται ότι απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία με αθέμιτο τρόπο.
Όπως αναφέρει, το Σεπτέμβριο του 2011, κάποιο άτομο που ανέφερε το επώνυμο «Καλογεροπούλου» και δήλωνε «κάτοικος Περαίας», απέστειλε μία καταγγελία σε 25 περίπου φορείς (Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, υπουργείο Εσωτερικών, υπουργείο Οικονομικών κλπ), κατηγορώντας τον ότι απέκτησε με παράνομο τρόπο περιουσιακά στοιχεία. Όταν όμως μία από τις υπηρεσίες αυτές απέστειλε στην επιστολογράφο απαντητική επιστολή, ζητώντας κάποιες διευκρινίσεις, τότε διαπιστώθηκε ότι και το όνομα «Καλογεροπούλου» ήταν πλαστό και η διεύθυνση που είχε αναγράψει, ανύπαρκτη.
«Οι αρχές που είχαν στα χέρια τους από τότε εκείνη την καταγγελία, τώρα που το ΣΔΟΕ άρχισε των έλεγχο σε πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, συμπεριέλαβαν και μένα μεταξύ των ελεγχομένων και καλά έκανε. Έτσι θα δοθεί μία και καλή απάντηση στους συκοφάντες και λασπολόγους», επιμένει ο κ. Αλεξανδρής.
Μεταξύ των ελεγχόμενων από το ΣΔΟΕ προσώπων, είναι και ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού, Γιάννης Βογιατζής, καθώς επίσης ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο νεοεκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ο επίσης αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Τζιόλας, άλλοι δήμαρχοι της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και ο προ… δεκαπενταετίας νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ , η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από "ημετέρους" σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων . Η τακτική που ακολουθούσαν είναι να σπάνε ένα έργο μεγάλης αξίας σε τόσα κομμάτια έτσι ώστε λόγω της μικρότερης δαπάνης να παρακάμψουν το νόμο για την υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού. Έτσι προχωρούσαν σε απευθείας ανάθεση σε εργολάβους της επιλογής τους και έκαναν «χρυσές δουλειές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.