Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Στην τσιμπίδα του ΔΣΟΕ δήμαρχοι για αθέμιτο πλουτισμό


«Σαφάρι», ξεκίνησε ο ΣΔΟΕ για τον εντοπισμό αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που πλούτισαν στη διάρκεια της ενασχόλησής τους με τα κοινά και ήδη στη λίστα του, βρίσκονται δήμαρχοι, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και σύμβουλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με το «Εθνος της Κυριακής».

Πρώην νομάρχης της Πελοποννήσου με λογαριασμό 2,5 εκατομμυρίων. ευρώ και νομαρχιακός σύμβουλος στη Μακεδονία με καταθέσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ είναι δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.
Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες», αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της εφημερίδας, στους τραπεζικούς λογαριασμούς δεκάδων αιρετών προσώπων, βρέθηκαν μεγάλα ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και το γενικότερο οικονομικό τους προφίλ.
Στον κατάλογο των ελεγχομένων υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίσθηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές και για τις περιπτώσεις αυτές ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ερευνάται η εμπλοκή αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.