Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τουριστική πλαζ Αγίας Τριάδας: Ο "ιδανικός τόπος" που καταστρέφεται

Εικόνα  μιας άλλης εποχής: Η τουριστική πλαζ της Αγίας Τριάδας, στα τέλη της δεκαετίας  του΄60. Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε συγκεκριμένα στις 20 Μαίου 1969, περιλαμβάνεται στον τόμο «Θεσσαλονίκη-Τεκμήρια φωτογραφικού αρχείου 1900-1980», o οποίος εκδόθηκε το 2006 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας-Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Η λεζάντα, στη σελίδα 242 όπου δημοσιεύεται η φωτογραφία, γράφει: «Τουριστική πλαζ Αγίας Τριάδος: Το 1960 δημιουργήθηκε η οργανωμένη πλαζ της ακτής Θερμαϊκού, με την ελπίδα ότι θα προσήλκυε τουρίστες που δεν έβρισκαν οργανωμένο τόπο για θαλάσσια λουτρά κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ως ιδανικός τόπος για την εγκατάστασή της, επιλέχθηκε έκταση που ανήκε στο δημόσιο, κοντά στο προσφυγικό χωριό αλιέων Αγία Τριάδα, το οποίο ήδη αποτελούσε θέρετρο για τους Θεσσαλονικείς».

Αυτό τον «ιδανικό τόπο», επιδιώκει τώρα το ΤΑΙΠΕΔ να τον μετατρέψει σε μία απέραντη τσιμεντούπολη, βγάζοντάς τον στο σφυρί, προκειμένου να χτιστούν στη θέση του σημερινού κάμπινγκ, βίλες και κατοικίες. Θα το επιτρέψουμε; 

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΘΙΚΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.