Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Όταν κάποιοι θεσμοί βαδίζουν με τον αραμπά


Παρά την βαθύτατη κρίση που βιώνουμε, την αβεβαιότητα που υπάρχει αλλά και την ανάγκη να υπάρξουν άλλοι ρυθμοί στη λειτουργία της κρατικής μηχανής και των θεσμών, προκειμένου να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται, κάποιοι επιμένουν να λειτουργούν με τον… αραμπά και σε συνθήκες που παραπέμπουν δεκαετίες πριν.

Τα γράφουμε όλα αυτά με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας; Του Ελεγκτικού Συμβουλίου, να αναβάλει τη συζήτηση όλων των υποθέσεων που επρόκειτο να εξεταστούν την περασμένη Παρασκευή, μεταξύ των οποίων ήταν και η υπόθεση της αποχέτευσης της Επανομής.
Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι από τους προσφεύγοντες στο Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν από μακριά και είχαν υποβληθεί στους κόσμου τα έξοδα αυτή την εποχή της οικονομικής κρίσης. Με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση δημάρχου της Ρόδου, ο οποίος, όπως έλεγε «χρειάστηκε να ταξιδεύω τρεις μέρες για να έρθω εδώ».
Χρειάστηκαν τα παρακάλια του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή ότι κινδυνεύει το έργο της αποχέτευσης να χαθεί οριστικά για την Επανομή, προκειμένου το Ελεγκτικό Συνέδριο να του κάνει τη… χάρη, προσδιορίζοντας ως ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου. Να ευχηθούμε φυσικά να πάνε όλα κατ΄ευχή, να γίνει η συζήτηση και να υπάρξει ευνοϊκή για την ΔΕΥΑ Επανομής απόφαση, διαφορετικά…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.