Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Νέο "κούρεμα" συντάξεων


«Κούρεμα» αποδοχών, αλλά και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων προωθεί τώρα η κυβέρνηση. Θα πρόκειται για την 5η, εντός 18μήνου, περικοπή των συντάξεων σε περισσότερα από 900.000 άτομα, αποτέλεσμα της κατάρρευσης των εσόδων, της υψηλής ανεργίας, της μείωσης των αποδοχών και της «απειθαρχίας» των επιχειρήσεων εν μέσω διάλυσης της δημόσιας διοίκησης.

Το δέλεαρ για την ένταξη όλων των επικουρικών στο ΕΤΕΑΜ του ιδιωτικού τομέα θα είναι το μικρότερο «κούρεμα» των συντάξεων. Οσα Ταμεία δεν ενταχθούν, θα υποστούν μεγαλύτερες περικοπές (έως 30%). Στη συνέχεια θα επιβληθούν νέες περικοπές και στο εφάπαξ.
Οι ασφαλισμένοι φοβούνται ότι στόχος είναι τα αποθεματικά των επικουρικών του Δημοσίου, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ το ΙΚΑ χρωστάει στο ΕΤΕΑΜ -Ταμείο υποδοχής των άλλων επικουρικών- άνω των 3 δισ. ευρώ.
Τα δώρα Χριστουγέννων σε συνταξιούχους και ανέργους (ΟΑΕΔ) εξαρτώνται από την 6η δόση και την πληρωμή στο ακέραιο -πριν από το PSI- ομολόγων 950 εκατ. ευρώ που διαθέτουν τα Ταμεία και λήγουν μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και την προκαταβολή της κρατικής ενίσχυσης για το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.