Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Λουκέτο σε 3.000 βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης

Σε 2.920 ανέρχονται οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κατέβασαν ρολά στη Θεσσαλονίκη τη διετία 2010-2011, ενώ 18 μεταποιητικές, επέλεξαν, ως ύστατη διέξοδο, την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα (έντεκα πέρυσι και επτά φέτος), σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, σημαντικά μειωμένες είναι οι εγγραφές φέτος στο ΒΕΘ, έναντι του περσινού έτους, καθώς μέχρι τώρα ανέρχονται σε 692 επιχειρήσεις, από 1002 συνολικά πέρυσι.
Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2012, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι απαξιώνει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία, ενώ υπογράμμισε ότι «σταδιακά η πλειονότητα των Ελλήνων φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων και των μέχρι σήμερα συνεπών θα οδηγηθούν, σε οριστική στάση πληρωμών». Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι «οι Έλληνες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με μία σωρεία, «ευρηματικών» χαρατσιών και δεν έχουν τίποτε άλλο να δώσουν» .
Ο πρόεδρος του ΒΕΘ πρόσθεσε ότι απαιτείται ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, και σημείωσε ότι «η πολιτεία οφείλει 7 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις». Ερωτηθείς για τις πρόσφατες συλλήψεις επιχειρηματιών που οφείλουν στο δημόσιο τόνισε ότι μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις επιχειρηματιών που σκοπίμως δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι που άδικα «στήνονται στον τοίχο και διαπομπεύονται», καθώς δεν έχουν τη δυνατότητα, εκ των πραγμάτων, να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ στο ειδικό τέλος ακινήτων για τις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, το οποίο καλούνται μέλη του επιμελητηρίου να καταβάλλουν διαδικαστικά, ακόμη και αν απαλλάσσονται, λόγω της βιομηχανικής χρήσης.
Επισημαίνεται ότι το τριήμερο από 26-28 Νοεμβρίου, πραγματοποιούνται οι εκλογές του ΒΕΘ και ο κ. Παπαδόπουλος είναι επικεφαλής του Συνδυασμού «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.