Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Αναστέλλεται από τη ΔΕΗ η διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χαρατσιού

ΔΕΗ: Η συντριπτική πλειονότητα των πελατών εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματοςΣε προσωρινή αναστολή των διαδικασιών διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων προχωρά η ΔΕΗ, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Αυτό προκύπτει απο δηλώσεις του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

 
«Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες», δήλωσε ο κ. Στεριώτης.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου».
Ακυρώθηκε η συνάντηση με δημάρχους για το τέλος ακινήτων
Εν τω μεταξύ, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ με δημάρχους της Αθήνας για το τέλος ακινήτων, όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση.
«Η ΔΕΗ υποχρεούται να εφαρμόζει πλήρως όλα όσα προβλέπονται για το τέλος ακίνητων που ψηφίστηκε με νομό από την Πολιτεία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ως εκ τούτου η ΔΕΗ υλοποιεί αποφάσεις της Πολιτείας και οποιοσδήποτε τρίτος εκφράζει διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να τις απευθύνει προς την Πολιτεία», προσθέτει η Επιχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.