Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβέρνησης


Σε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Οκτωβρίου κατέληξαν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς, κατά την κοινή συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τη Δευτέρα θα υπάρξει και νέα επικοινωνία μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να αποφασιστεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης.
Επισημαίνεται ακόμη ότι για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.
Λίγη ώρα μετά τη συμφωνία στο προεδρικό μέγαρο άρχισε συνάντηση ανάμεσα σε στελέχη των οικονομικών επιτελείων της κυβέρνησης και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά της κυβέρνησης στην συνάντηση λαμβάνουν μέρος ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Φ. Σαχινίδης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) Γ. Ζανιάς. Από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν συμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι του Προέδρου του κόμματος Δ. Σταμάτης και Χ. Λαζαρίδης και ο βουλευτής Χ. Σταικούρας.
Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου. Η συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.


Ματαιώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αργά τη νύχτα ματαιώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων την οποία είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας λόγω της μη συμμετοχής των δύο κομμάτων της Αριστεράς.
Στη συνάντηση είχε δηλώσει ότι δεν θα προσέλθει η η γ.γραμματέας τουΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα όπως είχε γίνει γνωστό από το ΚΚΕ νωρίτερα. 
Την  ίδια στάση είχε δηλώσει ότι θα κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς ο ΣΥΝ εκτιμά ότι μετά την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων για την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας δεν υπάρχει λόγος συμμετοχής του στην συνάντηση.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο ,το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ αναφέρει: 
"Η νύχτα δεν έβγαλε Επίσκοπο. Να δούμε αν η αυγή θα βγάλει Μητροπολίτη. Με τα καπρίτσια των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά χάθηκε πολύτιμος χρόνος που θα δυσκολέψει έτι περισσότερο το όποιο σχήμα διαδεχθεί την παρούσα κυβέρνηση." 
Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα μετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Σκάι, είχε δηλώσει ότι θα παραβρεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης δεν πρέπει να καθυστερήσει, ανακοίνωσε η Δημοκρατική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως αν η Ντόρα Μπακογιάννη κληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα λάβει μέρος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.
Η αποψινή ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας: 
«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.
Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.
Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.