Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οι πανηγυρισμοί για τη νέα κυβέρνηση και τα "χαράτσια" που τρέχουν


Δεν το κρύβουμε ότι νοιώσαμε κι εμείς μία ανακούφιση με την ανάθεση της εντολής από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στον κ. Λουκά Παπαδήμο για το σχηματισμό κυβέρνησης. Για να σταματήσει επιτέλους όλο αυτό το γαϊτανάκι της ακυβερνησίας των τελευταίων ημερών και των παλινδρομήσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι τους πανηγυρισμούς στους οποίους επιδίδονται κάποιοι, τα κόμματα του μνημονίου, πολιτικοί, μέσα ενημέρωσης και ξένοι «προστάτες» της χώρας, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση.

Οι μόνοι φυσικά που δεν πανηγυρίζουν, είναι οι πολίτες και συγκεκριμένα η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Καθώς αυτοί ξέρουν ότι ρόλος της τροκομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, είναι να υπογράψει και να εφαρμόσει στο απόλυτο, τη νέα δανειακή σύμβαση, που θα σημάνει νέο στραγγαλισμό και νέα απομύζηση των λαϊκών στρωμάτων.
Και φυσικά, θα εξακολουθήσουν να τρέχουν και τα άγρια χαράτσια που θέσπισε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Τα χαράτσια στη ΔΕΗ και τα εκκαθαριστικά της εφορίας, τα χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς πετρέλαιο, οι συντάξεις και μισθοί πείνας.
Ίσως δεν θα έπρεπε να αρχίσουμε να γκρινιάζουμε από την πρώτη ημέρα της νέας κυβέρνησης. Όμως ελπίδα για αλλαγές προς το καλύτερο δεν υπάρχει. Και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε, είναι να εισακουστούν οι προτροπές του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, του καλύτερου μέχρι τώρα στο αξίωμα αυτό, ο οποίος με το υψηλό ευθύνης που πάντα τον διακατέχει προέτρεψε τη νέα κυβέρνηση να μην βάλει νέους φόρους, να μην προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.