Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Βράζει" η βάση του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική συνεργασία με το ΛΑΟΣ

"Βράζει" η βάση του ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία με το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, δήλωσε ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά όχι στους υπουργούς που προέρχονται από το ΛΑΟΣ, καθώς όπως τονίζει «αποτελεί ιστορικό λάθος της δημοκρατικής παράταξης που αποδέχθηκε τη συμμετοχή των ακροδεξιών υπουργών και υφυπουργών στην κυβέρνηση Συνεργασίας». Την ίδια στιγμή για το ίδιο θέμα, το παλαιό στέλεχος του Κινήματος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ και σημερινός πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής κ. Χρ. Πολυζωγόπουλος, εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου. χαρακτηρίζει τις κινήσεις του κ. Παπανδρέου που οδήγησαν στην σημερινή κυβέρνηση στην οποία «συμμετέχουν ακροδεξιοί», ως «τεράστιο πολιτικό ατόπημα» για το οποίο ο ίδιος φέρει ευθύνη.

«Ατόπημα που δημιουργεί τεράστιες σκιές στην ιστορία και την πορεία της παράταξης και θα έχει τραγικές συνέπειες για το μέλλον της», σημειώνει ο παλαιός συνδικαλιστής. Για τις αποφάσεις αυτές δεν τον εξουσιοδότησε κανένα όργανο του ΠαΣοΚ, ούτε τις επέβαλε καμία ανάγκη της χώρας, τονίζει ο κ. Πολυζωγόπουλος.


Σε πεντασέλιδη «δήλωση παρέμβαση για τις πολιτικές εξελίξεις», την οποία απευθύνει προς τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ, ο κ. Πολυζωγόπουλος κάνει αναδρομή των όσων έγινα από το 2009 και εντεύθεν και αποδίδει «άστοχους χειρισμούς από άπειρα στελέχη της κυβέρνησης ΠαΣοΚ τα οποία κλήθηκαν στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας να διαχειριστούν την κρίση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην ¨δαμόκλειο σπάθη¨ του μνημονίου». Αποτέλεσμα αυτού ήταν η καταρράκωση ή η διάλυση των θεσμών, η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, η έκρηξη της ανεργίας, η μετανάστευση της νεολαίας και η παρακμή της χώρας.
Με ιδιαίτερα οξύ τόνο ο κ. Πολυζωγόπουλος αποδίδει ευθύνες για αυτή την κατάσταση: «Το αρνητικό έως επικίνδυνο αυτό αποτέλεσμα για την χώρα δεν στερείται πατρότητας», σημειώνει το στέλεχος του ΠαΣοΚ. Και προσθέτει «φθάνει η ώρα του συνολικού απολογισμού και του καταλογισμού ευθυνών σε αυτούς που τις έχουν. Και κυρίως στην ηγεσία του ΠαΣοΚ». Ο κ. Πολυζωγόπουλος σημειώνει ότι η δημοκρατική παράταξη «βρίσκεται σε διάλυση» και ο δημοκρατικός πολίτης «νιώθει πολλαπλώς προδομένος και ταπεινωμένος». , καταλήγει ο κ. Πολυζωγόπουλος.
«Η ηγεσία του ΠαΣοΚ και ιδιαιτέρως ο πρόεδρός του πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη αυτής της ήττας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.